Vienija jėgas švietimo labui

Linas_Gipiskis_Rytas_Salna_GIS_mokymo_memorandumasGeografinių informacinių sistemų (GIS) lyderė Baltijos šalyse kompanija „Hnit-Baltic“ ir Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA) pasirašė memorandumą, siekdamos bendradarbiauti skatinant GIS technologijų naudojimą Lietuvos mokyklose geografijos pamokose ir neformaliojo ugdymo veiklose.

“Skaitmeninis pasaulis labai greitai ir plačiai įsiveržė į mūsų gyvenimą. Naujoji mokinių karta, dar kitaip vadinama Z karta, siunčia signalus visai pedagogų bendruomenei, jog ji nori ir kitokio mokymo, ir kitokio turinio. Deja, tai įgyvendinti plačiu mastu nėra lengva, nes, visų pirma, būtina stiprinti mokytojų pedagogines kompetencijas, naudojant ir taikant skaitmeninį turinį. LGMA pasisako už tai, kad geografijos mokymo procese naudingu aspektu atsirastų GIS. Ši technologija ir įrankis yra akivaizdi geografijos dalis bei gali svariai pasitarnauti geografijos dalyko atsinaujinimui ir geografijos pamokų praturtinimui”, sako LGMA prezidentas Rytas Šalna.

„Skatiname jaunimą naudoti modernias GIS technologijas supančios aplinkos tyrinėjimui ir pažinimui, gamtinių ir socialinių reiškinių suvokimui. Jau daugelį metų remiame įvairias jaunųjų geografų veiklas, pora metų organizuojame „GIS Švietimui“ konferencijas. Džiaugiamės suradę panašias vertybes puoselėjantį partnerį, su kuriuo tikimės kartu prisidėti prie Lietuvos mokyklų kompetencijos ir geografijos mokymo ugdymo“, sako Linas Gipiškis, „Hnit-Baltic“ direktorius.

Apie UAB „Hnit-Baltic”

Pradėjusi veiklą 1993 m. UAB „Hnit-Baltic“ tapo GIS sistemų lydere Baltijos šalyse. Bendrovė diegia GIS sprendimus, pritaikytus įvairiems verslo ir valstybės sektoriams (aplinkosaugos, savivaldos, inžinerijos, nekilnojamojo turto, transporto, prekybos ir kt.), ir įgyvendina visuomeninius GIS projektus ( „Maps.lt“, „Pranešk apie skriaudžiamą gamtą“, „Gripo žemėlapiai“ ir kt.). Įmonė yra įgaliotoji „Esri Inc.“ (JAV) kompanijos atstovė.

„Hnit-Baltic“ paslaugomis naudojasi daugiau kaip 500 Lietuvos ir užsienio organizacijų. Per dukterines  įmones „Envirotech“ (Latvijoje) ir „AlphaGIS“ (Estijoje) įmonė plėtoja veiklą Baltijos šalyse, o per  UAB „Cellular Expert“  – vykdo IT sprendimų,  skirtų telekomunikacijų ir gynybos sektoriui pardavimus visame pasaulyje. 2014 metais konsoliduotos pajamos iš veiklos sudarė 7,5 mln. Eur.

www.hnit-baltic.lt, www.cellular-expert.com, www.maps.lt

„Hnit-Baltic“ ir LGMA informacija

gis mokykla f2

Share This Post
1 komentaras
  1. Puikus projektas. Šaunuoliai.

Rašyti komentarą