Atmosferos drėgmės kondensatorius – gėlo vandens šaltinis

Kondensatorius_0503-010-300x171Rusijos mokslininko, Aleksėjaus Solovjovo idėja tiek pat paprasta, kiek ir geniali. Jis išmoko išgauti vandenį iš oro.

Jūs žinote, kad gėlo vandens atsargos Žemės planetoje labai nedidelės. Tai upės, ežerai, taip sakant tai, kas mums prieš akis. Na dar yra požeminiai šaltiniai ir ledynai.

Bet, tai viso tik 1% , skaičiuojant nuo to didelio kiekio vandens egzistuojančio Žemėje. Bet štai tuo, kas yra atmosferoje, o ne žemės paviršiuje, kaip bebūtų keista, mes nesinaudojame“, – teigia išradėjas.

Virš mūsų galvų pastoviai yra 14 kubinių kilometrų vandens, – tai ištisos upės kurių plotis siekia 400 metrų… Jeigu išmoktume jas panaudoti, tai problemą su vandeniu galima pamiršti. Ar tas realu?

Atsakymas – taip. Ir sprendimas paprastesnis, nei atrodo. Sekant Aleksejaus Solovjovo mintimis, pakanka iškasti šachtą po žeme, ir nustatyti virš jos ventiliacinę sistemą. Ventiliatorius sukurs trauką ir pastoviai stums orą per šachtą. Šachtos viduje susidaro rasos kondensavimosi taškai, t. y. Temperatūra, kuriai esant atvėsta oras ir kondensuojasi drėgmė. O susikaupęs kondensatas bus renkamas rezervuare.

Įtaiso viduje vanduo mineralizuojasi. Vienintelis trūkumas, jog gali būti reikalingas jo išvalymas, tačiau tik dėl paties oro užterštumo.

Tačiau pačiai sistemai nereikalingos jokios išlaikymo išlaidos, išskyrus pradinių kapitalo investicijų. Vieno žmogaus visai pakanka, kad prižiūrėti visą vandens kaupimo sistemą, galinčią aprūpinti vandenių ištisą gyvenvietę„, – dalijasi mintimis Solovjovas..

Vėliau nieko nebereikia, tik atlyginimo šiam žmogui.

Teoriškai, nei distiliavimo, nei vandens gėlinimo sistemos negali konkuruoti su šia idėja, – per daug jau jos brangios. O dėl nuosėdų po gėlinimo susidarymo – ekologiškai potencialiai pavojingos. Vienintelė šalis, kuri gali sau leisti vandens gėlinimo prabangą Jungtiniai Arabų Emyratai.

Tačiau kas gi trukdo realizuoti Solovjovo projektą kitose šalyse?

„Niekam neįdomu. Yra vėjas, yra saulė, sistema veikia, kondensacija vyksta nepriklausomai nuo nieko. Ko dar trūksta, kad gauti kažkokias papildomas pajamas? – Netrūksta nieko. Ir todėl tas niekam neįdomu. Jam nereikia didelių investicijų, jis nesiūlo didelio pelno“, – paaiškina Aleksejus..

Drėgmės kondensatorius (VIDEO)

Šaltinis: sarmatas.lt

Share This Post

Rašyti komentarą