Atskirtis: Latvija ir Estija nuo Rusijos atsitvers sienomis

Hungary MigrantsBendrą sieną su Rusija turinčios Latvija ir Estija į migrantų antplūdį bei agresyvią Rusijos politiką atsako sienų statyba.

Latvija šių metų pradžioje pradėjo statyti 92 kilometrų ilgio ir 2,7 metrų aukščio sieną, o Estija tokias statybas turėtų pradėti artimiausiu metu.

Latvijos valdžios teigimu, tokia siena turėtų apsaugoti nuo nelegalių migrantų, kurie į šalį plūsta būtent iš Rusijos pusės. Pasak Latvijos pareigūnų, jiems jau kurį laiką tenka dorotis su migrantų iš Vietnamo antplūdžiu.

Latvijos valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovė Jevgenija Pozniak patvirtino, kad 3 km šios spygliuota viela sustiprintos sienos jau atitvėrė Latviją nuo Pskovo regiono.

Latvija ir Estija atsitveria nuo Rusijos sienomis
©www.angryboar.com

Estijoje pustrečio metro aukščio spygliuotos vielos tvora tęsis beveik 110 kilometrų; tiesa, ji apims ne visą sienos ilgį, nes vietomis ji eina per pelkes, nurodė Estijos pasieniečiai.

Siena bus baigta 2019 metais, praėjusiais metais paskelbė vidaus reikalų ministerijos atstovas Toomas Viksas.

„Techninėmis priemonėmis surinkta informacija gali būti naudojama kaip nusikaltimo pasienyje įrodymas, jei tai bus neteisėtas sienos kirtimas, kontrabanda, ar žmonių gabenimas“, – aiškino jis agentūrai AFP.

Tiesa, ekspertai pastebi, kad sienų statybas Baltijos valstybėse paskatino ir saugumo klausimai, kuriuos ėmė kelti agresyvi Kremliaus retorika bei įvykiai Ukrainoje.

Šaltinis: technologijos.lt

Share This Post

Rašyti komentarą