Telšių regiono metodinė-praktinė geografų konferencija Rietave

Konferencijos dalyviaiPer patį pavasario lygiadienį Rietave įvyko tradicija tapusi Telšių regiono metodinė-praktinė geografijos mokytojų konferencija, kurią šiais metais organizavo Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos geografijos mokytoja metodininkė Vilma Pociuvienė.

Telšių apskrities geografų bendradarbiavimas prasidėjo Vincento Borisevičiaus gimnazijos geografijos mokytojos ekspertės Laimos Uosytės iniciatyva 2009 m. spalio 26 d. Telšiuose organizuotoje konferencijoje. Vėliau regiono mokytojai rinkosi Plungės rajono Žemaičių Kalvarijoje, Mažeikių Kalnėnų progimnazijoje, lankėsi AB ,,Pieno žvaigždės” ir Mažeikių ,,ORLEN Lietuva” naftos perdirbimo gamykloje.

Į konferenciją ,,Bendrųjų kompetencijų ugdymas geografijos pamokose“ Rietavo savivaldybės kultūros centre susirinko geografijos mokytojai iš Skuodo, Mažeikių, Šilalės, Plungės ir Telšių rajonų. Konferencijos tikslas – pasidalinti praktine ir metodine patirtimi apie bendrųjų kompetencijų ugdymą geografijos pamokose. Mokytojai, turintys pakankamai žinių, gebėjimų, siekiantys naujovių, komunikabilūs, siekia, jog jų mokiniai būtų pasitikintys savimi, aktyvūs, kūrybiški, siekiantys mokytis visą gyvenimą.

Konferencijoje dalyvavo ir pranešimus skaitė Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas Rytas Šalna (pranešimo tema „Mokyklinė geografija: tarp iššūkių ir galimybių“), Ugdymo plėtotės centro socialinių mokslų, dorinio ugdymo ir kūno kultūros poskyrio vedėjas Šarūnas Gerulaitis (pranešimo tema „Kompetencijų ugdymo galimybės geografijos pamokose“).

Pranešimus taip pat parengė ir pristatė: Ingrida Tamošauskienė (Plungės „Saulės“ gimnazija, pranešimo tema „Geografijos mokytojų kūrybiškumo ugdymasis kaip profesinės kompetencijos tobulinimosi veiksnys“), Simonas Baliutavičius (Telšių r. Luokės gimnazija, pranešimo tema „Tarpdalykinė integracija geografijos pamokoje“), Laima Uosytė (Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazija, pranešimo tema „Kūrybiškumo ir bendradarbiavimo ugdymas geografijoje“), Dainius Stasys (Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija, pranešimo tema „Bendrųjų kompetencijų ugdymas Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos geografijos pamokose“), Vaida Raibužienė (Telšių „Ateities“ pagrindinė mokykla, pranešimo tema „Geografija kitaip: mokymosi strategijų kūrimas ir dalyko populiarinimas“), Virgilija Venckuvienė (Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazija, pranešimo tema „Naujų erdvių taikymas geografijos pamokose“).

Konferencijos dalyviai ne tik klausėsi pranešimų, bet ir aplankė Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejų bei paslaptingąjį Lopaičių piliakalnį.

Kaip ir kasmet, metodinėje-praktinėje konferencijoje išgirdome daug naujų idėjų, patobulinome dalykines kompetencijas, kurias pritaikysime ugdydami mokinius. Šie metai išskirtiniai dar ir tuo, kad konferencijoje dalyvavo ne tik Telšių apskrities geografai, bet prisijungė kolegos iš Šilalės bei Skuodo rajonų.

O gal kitais metais bus verčiamas naujas šio renginio puslapis ir konferencija taps viso Žemaitijos regiono…?

Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos geografijos mokytoja metodininkė Vilma Pociuvienė

Share This Post

Rašyti komentarą