Vilniaus šv. Kristoforo progimnazijoje paminėta Europos kalbų diena

Kalbu diena Vilniauis šv. Kristoforo progimnazijoje Rugsėjo 26 d. minima Europos kalbų diena. Tai nėra tik Europos kalbų šventė, tai visų kalbų šventė! O ją švenčia net 47 šalys! Lietuva, žinoma, yra tarp jų! Paminėta Europos kalbų diena buvo ir Vilniaus šv. Kristoforo progimnazijoje.

Diena prasidėjo nuo smagios akcijos visiems mokyklos mokiniams „Skirkime 10 min. kalboms”. Pirmosios pamokos metu visi aptarė kalbų svarbą, sužinojo įvairių ir labai netikėtų faktų apie kalbas, atliko eksperimentą, norėdami patvirtinti arba paneigti faktą, jog vidutiniškai žmogus per minutę gimtąja kalba perskaito 200–250 žodžių. Mokiniai taip pat prisiminė ir legendą apie kalbų atsiradimą ir Babelio bokštą.

Remiantis šia legenda, užsienio kalbų mokytojai sugalvojo parengti 4–8 kl. „kalbančių” kubų parodą–ekspoziciją „Babelio bokštas“. Mokiniai patys rinko įvairią geografinę informaciją apie Europos šalis ir jų kalbas. Dirbdami drauge ir padedami užsienio kalbų mokytojų, mokiniai paruošė daugybę kūrybingai apipavidalintų kubų, ant kurių galima rasti pačių įvairiausių faktų apie Europos šalis, jų tradicijas, žymius ir nusipelniusius žmones, tradicinius patiekalus, įspūdingiausias lankytinas vietas, šalies kaimynes, gyventojų skaičių ir t.t.

2–4 klasių mokiniai pristatė kūrybinį darbą – Europos kalbų namelį „Aš ir Europa“. Jame apsigyveno nesuskaičiuojama galybė piešinių, kuriuose darbų autoriai perteikė savo supratimą apie Europos kultūrų įvairovę, pagarbą visoms Europos kalboms. Spalvingas Europos kalbų namelis traukia ne tik pradinių klasių mokinius, bet ir vyresnius.

Vilniaus šv. Kristoforo progimnazijos informacija

Share This Post
1 komentaras
  1. Ačiū, kad pasidalinote šia idėja – labai kūrybingas ir įtraukiantis turėjo būti pats procesas. Šaunu!

Rašyti komentarą