Sukurtas žemėlapis „Kur gyveno Jūsų protėviai prieš 100 metų?“

Mykolo ir Paulinos Lugų šeima (Kaunas)Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio jubiliejiniams metams, Lietuvos edukologijos universiteto geografai sukūrė internetinį žemėlapį „Kur gyveno Jūsų protėviai prieš 100 metų?“. Kviečiame žiūrėti ir dalintis žemėlapiu: http://leu.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=9ee7980c543e4c3380fcb193a8a6914e

Žemėlapyje vaizduojama, kur ir kaip gyveno mūsų protėviai prieš 100 metų – tuo metu, kai kūrėsi Lietuvos Respublika. Duomenis į žemėlapį pateikė patys gyventojai, užpildydami nesudėtingą anketą: http://arcg.is/qKXXy

Dar neužpildėte anketos? Raginame tai padaryti kuo greičiau! Netrukus švęsime Šv. Velykas – tai puiki proga kartu su saviškiais prisiminti giminės istoriją, pavartyti senus nuotraukų albumus. Galbūt rasite to laikotarpio nuotraukų, kurias galėsite pateikti anketoje.

Taip pat pakvieskite pildyti anketą savo draugus, pažįstamus, kolegas, auklėtinius. Užpildytų anketų duomenys akimirksniu patenka į žemėlapį (taigi, žemėlapis yra „gyvas“, nuolat atsinaujinantis). Žemėlapyje paieška veikia ne tik pagal protėvius, bet ir pagal duomenų teikėjus bei vietoves.

Nuotraukoje – Mykolo Lugo (1880-1953) ir bajoraitės Paulinos Šilanskytės-Lugienės (1884-1930) šeima, gyvenusi Kaune. Nuotrauką pateikė proanūkė Eglė Tiškutė.

Mykolo ir Paulinos Lugų šeima (Kaunas)


Turite klausimų ar pasiūlymų, norite patikslinti pateiktus duomenis? Kreipkitės į LEU Geografijos ir turizmo katedros lektorių Marijų Pilecką (marijus.pileckas@leu.lt)

Share This Post

Rašyti komentarą