Lietuva po 2020 metų: ar dar begausime kažką iš ES ir kas bus su Ignalinos atomine jėgaine?

Europos Sąjungos (ES) institucijos pradeda diskusijas dėl bendrijos biudžeto po 2020 metų, kai pasibaigs dabartinė septynerių metų finansinė perspektyva.

Abejonių neliko: prasidėjo 6-asis katastrofiškas reiškinys, kurio Žemėje nebuvo jau 66 mln. metų

Šeštasis masinis gyvybės Žemėje nykimas rutuliojasi greičiau nei baimintasi ir prilygsta planetos laukinės gamtos „biologinei anihiliacijai“, perspėja mokslininkai.

Nauja kompiuterinė įranga padės pateikti tikslesnius orų spėjimus

Siekdama užtikrinti tikslesnių skaitmeninių orų spėjimų sudarymą Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) įsigijo superkompiuterį SGI ICE X.

Trilijono tonų ledo gabalas atskilo nuo Antarktidos

Mokslininkų laukta diena išaušo. Milžiniška dalis Larsen C ledo skydo, vienas iš didžiausių kada nors užfiksuotų ledkalnių, atskilo ir dabar dreifuoja nuo Antarktidos krantų į vandenyną.

Vilnius įtrauktas į UNESCO maršrutą „Romantiškoji Europa“

Liepos 14 d. Vilniuje buvo pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo kuriant ir vystant teminį Vilniaus maršrutą, kuris bus UNESCO įgyvendinamo projekto „Pasaulio paveldo pėdsakais Europos Sąjungoj...

Baigiamas kurti pirmasis lietuviškas elektrinis autobusas (Video)

Pirmojo lietuviško elektrinio autobuso „Dancer“ gamintojai jau pasirašė kontraktą su Palangoje keleivius vežančios įmonės „Vlasava“ vadovais. Iš pradžių pajūryje įsikūrusi įmonė žada nupirkti vieną el...

Pedagogo kvalifikaciją bus galima įgyti ne tik per studijas, bet ir per praktiką

Pedagogo kvalifikaciją bus galima įgyti ne tik per studijas, bet ir alternatyviais būdais, pavyzdžiui, kaip pedagoginių profesinių studijų dalis galėtų būti užskaitoma praktika programoje „Renkuosi mo...

Dar viena sritis, kurioje esame vieni iš Europos lyderių: įdomus žemėlapis parodo situaciją Europoje

Kelias užsienio kalbas mokate? Jeigu tai tik anglų, esate tarp daugumos Jungtinės Karalystės gyventojų.

Pats didžiausias pasaulio urvas, atrastas tik prieš 26 metus: prireikė metų, kad mokslininkai surastų jo pabaigą

Žmonės keliauja po Aziją bei jos kalnus šimtus metų, tačiau didžiausias pasaulyje urvas, pasislėpęs Phong Nha Ke Bang nacionaliniame parke Vietname, nebuvo atrastas iki pat 1991 metų.