Vilnius įtrauktas į UNESCO maršrutą „Romantiškoji Europa“

Vilnius-2-800x534Liepos 14 d. Vilniuje buvo pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo kuriant ir vystant teminį Vilniaus maršrutą, kuris bus UNESCO įgyvendinamo projekto „Pasaulio paveldo pėdsakais Europos Sąjungoje“ dalis.

Susitarimą dėl bendradarbiavimo įgyvendinant projektą pasirašė Ūkio ministerijos, VšĮ Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros, VšĮ „Go Vilnius“ ir Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos atstovai.

„UNESCO Lietuvą vienintelę iš Baltijos šalių pakvietė tapti teminio Europos Sąjungos valstybes jungiančio maršruto „Romantiškoji Europa“ dalimi. Šis projektas svarbus šalies žinomumui didinti – kartu su kitų Europos Sąjungos valstybių UNESCO paveldo objektais Vilniuje esantys turistų traukos centrai bus viešinami net ir tokiose tolimose rinkose kaip Kinija ir JAV“, – sako ūkio viceministras Ramūnas Burokas.

Projekto tikslas – Europos Sąjungos UNESCO paveldo viešinimas tolimosiose užsienio rinkose, sukūrus teminius maršrutus, jungiančius Europos Sąjungos valstybes. Maršrutai akcentuos darnumo, autentiškumo ir inovatyvaus pažinimo principus.

„Siauros gatvelės, jaukios kavinės, žali parkai, nuostabios panoramos ir meniškasis Užupis – tai tik keletas bruožų, kuriančių romantišką nuotaiką mieste ir įkvepiančių užsieniečių susižavėjimą.  Vilnius gali papasakoti ne vieną tokią romantišką istoriją kaip Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilė. Romantišku ir ypač fotogenišku Vilnių laiko ir fotografai,“ – sako „Go Vilnius“ laikinai einanti direktorės pareigas Inga Romanovskienė.

Lietuvos sostinė Vilnius kartu su kitomis šešiomis ES šalimis (Kipras, Belgija, Čekija, Vokietija, Prancūzija ir Austrija) įtraukta į maršrutą „Romantiškoji Europa“. Įgyvendinant projektą bus parengta strategija, atrinktos Vilniaus vietovės. Projektas turės būti įgyvendintas per 18 mėnesių.

Projekto vykdytojas – Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos UNESCO Pasaulio paveldo centras, pagrindinis partneris – „National Geographic“. Projekte taip pat dalyvauja Europos kelionių komisija. Projektą finansuoja Europos Komisija. UNESCO ketina vystyti keturis teminius maršrutus: antikinės Europos, karališkosios Europos, romantiškosios Europos ir požemių Europos.

Šaltinis: http://www.vilnius-tourism.lt

Share This Post

Rašyti komentarą