S. Skvernelis: mokytojų algos didės, kai pagerės mokinių rezultatai

saulius-skvernelis-69631784Premjeras su švietimo profsąjungų atstovais antradienį aptarė, kiek lėšų iš kitų metų biudžeto bus skiriama švietimo darbuotojams.

Vyriausybės vadovas teigia, kad mokytojai kitais metais gali tikėtis kiek didesnio užmokesčio pirmiausiai dėl pasikeisiančios mokesčių tvarkos.
Vis dėlto premjeras priduria, kad dar didesnius atlyginimus pedagogams ir dėstytojams bus galima mokėti tada, kai bus sutvarkytas jų darbo krūvis ir pagerės mokinių rezultatai.

Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Egidijus Milešinas sako, kad jų lūkesčius vyriausybė žino jau seniai, tačiau kol kas sunku numatyti, kokie sprendimai bus priimti.

Tai Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius sakė po susitikimo su premjeru. Švietimo profesinių sąjungų atstovai teigia, kad trūksta aiškumo dėl pedagogų atlyginimų 2018 metais.

A. Jurgelevičiaus teigimu, mokytojų atlyginimai turėtų atitikti jiems keliamus reikalavimams ir būti bent penktadaliu didesni nei vidutinis biudžetinių įstaigų atlyginimas.

Jis sako neatmetantis galimybės, jog nesant pokyčių rudenį pedagogai pradės protestus.
Šaltinis: delfi.lt
Share This Post

Rašyti komentarą