UPC siekia bendradarbiauti su asociacijomis

Rytas_Šalna_UPC_asociacijosSausio 18 d. Ugdymo plėtotės centre įvyko Lietuvos pedagogų asociacijų vadovų, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos darbuotojų, UPC vadovų ir komandos narių susitikimas, kuriame aptartas bendradarbiavimo tarp Ugdymo plėtotės centro ir Asociacijų susitarimo projektas, kiti aktualūs ugdymo proceso klausimai.

Susitikime UPC direktorė Monika Bilotienė išsakė poziciją, kad tik bendradarbiaujant su asociacijomis įmanoma tvari pažanga švietimo sistemoje. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas pritarė, kad bendradarbiavimas su asociacijomis turi būti pradėtas nuo naujo puslapio, gerinant pasitikėjimą vienų kitais.

Susitikime nuo visų asociacijų kalbėjo LGMA prezidentas Rytas Šalna, taip pat savo nuomonę išsakė istorijos, biologijos, lietuvių kalbos ir literatūros, technologijų, kalbų pedagogų, mokytojų vadovų ir kitų asociacijų atstovai.

Reikia tikėtis, kad išsakytos mintys, pasiūlymai ir pradėtas trapus dialogas padės siekti tvarios bendrystės ir ilgalaikio bendradarbiavimo bei prisidės prie profesionalaus, kompetentingo, gerai apgalvoto ir rezultatyvaus Lietuvos mokyklos kūrimo.

Sausio 25 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius kviečia asociacijas atvykti į išplėstinę apskritojo stalo diskusiją „Bendrojo ugdymo turinys: kokio reikia švietimo bendruomenei?“, kuris vyks Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Ovaliojoje salėje.

Eglės Šleinotienės nuotraukose susitikimo dalyviai

Share This Post

Rašyti komentarą