Prienai pasipuošė milžinišku Mato Šalčiaus piešiniu

M.S.Keliaudami patiriame, kad piešiniai ant pastatų gaivina miesto erdves, suteikia išskirtinumo, gyvumo. Prienai taip pat turi pastatą su piešiniu. Jame vaizduojamas garsusis keliautojas – Matas Šalčius.

Simboliška, kad ant pastato prie pagrindinės miesto sankryžos, sujungiančios kelius į Vilnių, Kauną, Marijampolę ir Alytų, pavaizduotas žymus keliautojas Matas Šalčiaus. Sumanymas papuošti komercinį pastatą piešiniu gimė savininkų ir UAB „Tango Pizza“ šeimininkų Dovilės ir Jauniaus Mališauskų iniciatyva. Ji sulaukė Prienų r. savivaldybės pritarimo. Vėliau buvo siūlomos idėjos, geriausios pateiktos vertinti visuomenei. Dauguma sutiks, kad daugiausia balsų surinkusi idėja pavaizduoti ant sienos žurnalistą, rašytoją, Šaulių sąjungos bendraįkūrėją, keliautoją, daugybėje pasaulio šalių garsinusį Lietuvą Matą Šalčių, buvo verta jo įamžinimo gimtinėje, Prienų krašte.

Į pirmojo eksterjero tapybos darbo pristatymą rugpjūčio 7 d. susirinko visi, kurie buvo vienaip ar kitaip susiję su idėjos įgyvendinimu, kurie džiaugiasi ir didžiuojasi, kad, be sklandytuvo žiedinėje sankryžoje, Prienai turi dar vieną išskirtinį miesto akcentą.

Pasidžiaugti nauju miesto erdvę papuošusiu akcentu ir pasveikinti idėjos sumanytojus bei įgyvendintojus atvyko Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, kiti savivaldybės, administracijos bei įstaigų vadovai, Tarybos nariai, kultūros įstaigų bei visuomenės atstovai. Visų gyventojų vardu meras padėkojo idėjos įgyvendintojams už iniciatyvas, kurios gražina miestą, stiprina verslo, bendruomenės ir savivaldos bendradarbiavimą, įkvepia kitus prasmingiems darbams, ir įteikė padėkas verslininkams D. ir J. Mališauskams bei tapytojui Petrui Lincevičiui.

„Ant motociklo sėdintis besišypsantis Matas Šalčius visus sveikina sankryžoje ir linki gero kelio ir atradimų. Tokia buvo šio tapybos darbo idėja“, – pabrėžė tapybos darbo autorius P. Lincevičius, pasidalindamas mintimis apie idėjos išpildymą ir procesą, kuris truko apie tris savaites. Įgyvendinti idėją dailininkui padėjo kūrybininkė Mantė Jaruševičiutė.

Praeiviai pastebės, kad piešinio fone matomas vandens ženklas, kuris anuomet Prienuose buvo naudojamas popieriaus dirbtuvėse. Šis vandens ženklas, anot autoriaus, simbolizuoja lapą popieriaus, reiškiantį tarsi naujo pradžią. „Tai gali būti naujų atradimų ir kelionių pradžia“, – paaiškino jis.

Sveikinimo žodžius susirinkusiems tarė ir šventiniame renginyje dalyvavęs Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės vadas ats. kap. Vytautas Žymančius. Jis padėkojo prieniečiams už išskirtinį vieno iš Lietuvos šaulių sąjungos įkūrėjų M. Šalčiaus atminimo įamžinimą ir kaip padėkos ženklą merui A. Vaicekauskui įteikė Lietuvos šaulių sąjungos 100-mečio proga išleistą atminimo medalį.

Tapybos darbo pristatyme taip pat kalbėjo Krašto muziejaus direktorė Lolita Batutienė. Verslo atstovai dėkojo visiems už palaikymą, sumanymo įgyvendinimą, taip pat už finansinę paramą, kurią suteikė Savivaldybė. (Lėšos skirtos iš Smulkaus ir vidutinio verslo fondo).

Šaltinis: welovelithuania.com

Share This Post

Rašyti komentarą