„VISRAKTIS“ – tikslinė pagalba ruošiantis geografijos egzaminui

Cover_Visraktis_i_geografijos_egzaminaLeidykla DIDAKTA siūlo mokinių ir mokytojų poreikiams parengtą specialų leidinį ir jo priedą VISRAKTIS. Jis siūlo visokeriopą pagalbą besirengiančiam geografijos brandos egzaminui. Jame pateikta daug naudingų patarimų, kaip rengtis kuo geriau išlaikyti egzaminą. Tokie patarimai – siūloma efektyvi mokymosi metodika – yra absoliuti naujiena, kurios nėra jokiame kitame panašios paskirties leidinyje.

 

VISRAKTIS nėra vadovėlis, bet kruopščiai sudarytas pagrindinių geografijos žinių konspektas, tiksliai prisilaikant dabar galiojančios Valstybinio geografijos brandos egzamino programos. Norint prieš egzaminą pasikartoti ir susisteminti geografijos žinias – VISRAKTIS yra puiki pagalbos priemonė. 

VISRAKTYJE reikalinga medžiaga pateikiama kompleksiškai. Šiame leidinyje mokiniai ras įvairių patarimų, kaip atlikti įvairiausių tipų užduotis, pateikiami konkretūs jų pavyzdžiai.

VISRAKTIS sudarytas kaip mokymosi, kartojimo ir tuo pačiu darbo knyga, t.y. pačiam mokiniui siūloma pildyti ir tobulinti šį leidinį – juk ruošiantis egzaminui labai svarbu asmeniškai planuoti medžiagą, pasibraukti svarbiausius teiginius, daryti papildomus įrašus ir išnašas knygos paraštėse. Tik toks kryptingas ir aktyvus mokymasis gali iš tiesų garantuoti aukštą egzamino rezultatą.

Mokytojams ši priemonė bus taip pat labai naudinga, nes joje sistemiškai vienoje vietoje pateikti esminiai geografijos metodai, kurie, kaip jau parodė praktika, užduočių pavidalu privaloma tvarka integruojami į geografijos brandos egzaminą.

Cover_Visraktis_i_geografijos_egzamina

.

PRATARMĖ IR VISRAKČIO SANDARA

1_instruicija.

TEORINĖ MOKOMOJI DALIS

2turinys.

6uzduotys

GEOGRAFIJOS VIETOVARDŽIAI

4turinys.

UŽDUOTYS ŽINIOMS IR GEBĖJIMAMS ĮTVIRTINTI

3turinys.

GEOGRAFIJOS METODAI IR METODINIAI PATARIMAI

5pavyzdziai.

VISRAKČIO autoriai: Rytas Šalna, Georgijus Sapožnikovas, Mantas Šiumeta

.

Geografijos „VISRAKTIS“ atrakins teisingas duris į Valstybinį geografijos brandos egzaminą

.

Užduočių sąsiuvinis

Geografijos brandos egzamino pavyzdinės užduotys
Greta VISRAKČIO siūlomas Geografijos brandos egzamino pavyzdinių užduočių sąsiuvinis. Egzamino užduočių vertinimo patirtis rodo, kad mokiniams labai trūksta patirties, atliekant egzamino tipo užduotis, nes jų formatas skiriasi nuo įprastai atliekamų užduočių. Dėl to nemažai mokinių praranda gyvybiškai svarbius taškus. 

Cover_pavyzdines_uzduotys_GEO

Leidinius galima įsigyti leidykloje, Lietuvos knygynuose.

Leidyklos informacija

Share This Post
4 komentarai
  1. Šaunu. Kada bus galima įsigyti?

  2. Labai Jums ačiū už rūpest5.
    Norėčiau paklausti, kada šis leidinys bus išleistas ir kada šį leidinį bus galima įsigyti knygynuose.
    Pagarbiai
    Geografijos mokytoja
    Aušra M.

    • Leidykla informuoja, kad autoriniai darbai bus baigti per kelias savaites. Išleisti VISRAKTĮ ketinama dar vasarį, o egzamino pavyzdinių užduočių sąsiuvinį kovą. Sekite informaciją leidyklos svetainėje: http://www.didakta.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=89&Itemid=123. Taigi laiko iki egzamino dar lieka į valias. Beje, norintys gali jau siųsti užsakymus į leidyklą, tai reiškia, kad Jūs gausite šiuos leidinius patys pirmieji, nes išvežiojimas į knygynus natūraliai užtrunka savaitę ar pan. BEJE, pirkti siūloma LEIDYKLOJE, nes tai užtikrinta pigiausios kainos garantija. Nepermokėkite knygynams.

  3. Šaunu, nekantraujame įsigyti.

Rašyti komentarą