Virš Sankt Peterburgo iškils milžiniškas dangoraižis: taps antruoju pagal dydį bokštu pasaulyje – vienu aspektu aplenks net garsųjį „Burj Khalifa“ (Video)

Šiuo metu Kinija gali pasigirti antruoju pagal dydį dangoraižiu pasaulyje, tačiau jį gali pralenkti naujas dangoraižis Europoje – jeigu tik Jungtinės Karalystės architektų studija „Kettle Collective“ sugebės įgyvendinti savo ambicingą pasiūlymą.

„Lakhta Center II“
©„Kettle Collective“

Dangoraižis, pavadintas „Lakhta Center II“, numatytas statyti Sankt Peterburge, Rusijoje. Besisukančios formos bokštas pasieks svaiginantį 703 m aukštį.

Kodėl „Lakhta Center II“? Nes originalus 462 metrų „Lakhta Center“ jau stovi Rusijoje ir yra aukščiausias Europos dangoraižis (jis taip pat yra 14-as pagal aukštį visame pasaulyje).

Pirmąjį „Lakhta“ centrą suprojektavo „Kettle Collective“ architektas Tony Kettle, kai jis dirbo RMJM (tada jį baigė „Gorproject“), o „Lakhta Center II“ stovės visai šalia pirmojo.

„Lakhta Center II“ sukama forma ir smailė nurodo garsiąsias Sankt Peterburgo bažnyčios smailes ir yra sukurta siekiant sumažinti vėjo apkrovas, su kuriomis pastatai susiduria tokiame aukštyje.

„Lakhta Center II“ sudarytų 150 aukštų, o jo viršutinis aukštas būtų maždaug 590 m lygyje, todėl jis būtų aukščiausias užimtas aukštas ir apžvalgos taškas pasaulyje – net aukščiau nei „Burj Khalifa“. Kad būtų aišku, bendrai „Burj Khalifa“ liktų aukščiausiu pasaulyje dangoraižiu (su smaile), kurio aukštis siekia 829,8 m.

„Lakhta Center II“ vidiniame išplanavime būtų biuro patalpos ir apartamentai.

„Naujasis „Lakhta“ centras bus tvaraus dizaino pavyzdys pasauliniams daugiaaukščiams projektams“, – sako Tony Kettle.

„Tai bus geriausias dangoraižis savo klasėje. Mažai energijos naudosiančio dangoraižio dizainas yra ir estetinis, ir funkcionalus. Techniniai sprendimai leis sumažinti pastate reikalingų konstrukcinių elementų dydį.“

Ar „Kettle Collective“ architektams pavyks įgyvendinti šią idėja, pamatysime ateityje. O kol kas kompanijos atstovas atskleidė, kad projektas vis dar yra ankstyvojo projektavimo etape, o tai rodo, kad dar nėra sudaryta sutartis.

Šaltinis: technologijos.lt

Share This Post

Rašyti komentarą