Pasaulinėje geografijos olimpiadoje iškovoti 4 medaliai

Rugpjūčio 10-16 d. Pasaulinėje geografijos olimpiadoje (The International Geography Olympiad – IGEO) Lietuvos moksleiviai pelnė keturis medalius. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dėl pandemijos XVII tarptautinė geografijos olimpiada, turėjusi dar praėjusiais metais vykti Europos ir Azijos tiltu vadinamame Stambule, buvo organizuota nuotoliniu būdu. Lietuvos mokinių ir vadovų komandos būstine tapo „Victoria” viešbučio konferencijų centras Kaune.  
 
Olimpiadoje dalyvavo 46 valstybės, apie 200 mokinių iš penkių žemynų. Mokiniai varžėsi trijose rungtyse, kurios iš mokinių pareikalavo nepaprastai daug žinių, gebėjimų, įgūdžių, loginio mąstymo.
Milžinišku iššūkiu mokiniams ir komandos vadovams tapo praktinė užduotis, kuri dėl pandemijos iš lauko aplinkos buvo perkelta į kompiuterius. Iš mokinių reikalauta geologijos, botanikos, geomorfologijos, topografijos ir kartografijos, urbanistikos, teritorinio planavimo, kraštotvarkos, chemijos, fizikos, matematikos, socialinės ir ekonominės geografijos žinių ir gebėjimų samplaikos. 
Teorinėse užduotyse mokiniai gvildeno temas, susijusias su energijos ištekliais, Sueco kanalu, Arktimi, upių darbu, kruiziniu turizmu.   
Multimedia užduotyje mokinams reikėjo atsakyti į 40 sudėtingų ir suktų klausimų su pasirenkamaisiais atsakymais. 
 
Lietuvos mokinių rezultatai 
        
Aukso medali🥇– Edgaras Zaboras (Kretingos Pranciškonų gimnazija, mokyt. Vilius Adomaitis)
 
Sidabro medalis🥈 – Julius Nikolajevas (Vilniaus licėjus, mokyt. Jolita Milaknienė)
 
Sidabro medalis🥈 – Eitas Rimkus (Tauragės Versmės gimnazija, mokyt. Jūratė Orlovienė )
 
Bronzos medalis🥉– Mindaugas Bumbliauskis (Mažeikių Gabijos gimnazija, mokyt. Aldona Širvinskienė)
 
Komandos vadovai: Rytas Šalna (LGMA prezidentas) ir Angelė Pakamorienė (Gargždų “Minijos” progimnazijos geografijos mokytoja, KU Socialinės geografijos ir regionistikos studijų centro lektorė).
 
Rugpjūčio 16 d. olimpiados aukso medalio laureatai iškilmingai bus paskelbti ir apdovanoti Pasaulio geografų kongrese. Ten nuskambės ir Lietuvos vardas, suplevėsuos mūsų trispalvė. 
 
Nuo 2004 metų Lietuvos moksleiviai Pasaulinėse geografijos olimpiadose pelnė 7 aukso, 19 sidabro ir 11 bronzos medalių.
 
Lietuvos dalyvavimu XVII Pasaulinėje geografijos olimpiadoje rūpinosi Lietuvos mokinių neformalusis švietimo centras ir Lietuvos geografijos mokytojų asociacija 
 
 
 
 
 
 
Share This Post
1 komentaras
  1. Geografai siunčia puikią žinią apie Lietuvą pasauliui. Nuoširdžiausi sveikinimai dalyviams, padėka jiems, jų mokytojams ir komandai, rengusiai moksleivius. Puikių dar likusių atostogų.
    Staselė A.

Rašyti komentarą