Informacija dėl 2022 metų ADVENTUR geografijos žinių konkurso (Papildymas 5)

LGMA informuoja, kad kasmetinis ADVENTUR Geografijos žinių konkursas „Pažink Lietuvą ir pasaulį” vyks sausio 28 d. (penktadienį). 

Šis renginys įtrauktas į Neformaliojo švietimo centro Olimpiadų skyriaus renginių grafiką ir turi oficialaus renginio statusą. 

Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją Lietuvoje ir šiais metais vardan mokinių ir mokytojų saugumo konkursas vyks nuotoliniu būdu iš ADVENTUR parodos. 

.

Konkurso turinys

Konkurso klausimai apims Lietuvos, Europos ir pasaulio įžymias vietas, UNESCO objektus, unikalias tautų tradicijas, šventes, šalių simboliką. 

.

Konkurso dalyviai

Konkurse kviečiami dalyvauti 6-12 klasių moksleiviai iš visos Lietuvos. Dalyviai varžysis dvejose kategorijose: 6-8 klasių mokiniai; 9-12 klasių mokiniai.

Dalyvių skaičius neribojamas. 

.

Dalyvių registracij

Registracijos pradžia – 2022 m. sausio 10 diena.

Registracijos pabaiga – 2022 m. sausio 25 diena. (registracija baigta)

Registruoti moksleivius į konkursą gali tik mokytojai. 

Konkurso pradžia 6–8 klasių kategorijai: 13.00 val.  

Konkurso pradžia 9–12 klasių kategorijai: 14.00 val.

Registracija į konkursą: https://forms.gle/yLwiquf2fzKiSDr4A

.

Konkurso eiga

13.00 val. pradedama tiesioginė konkurso 6–8 klasėms transliacija iš ADVENTUR parodos per Youtube kanalą (prisijungimo nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=A_nnSvMihDU).

14.00 val. pradedama tiesioginė konkurso 9–12 klasėms transliacija iš ADVENTUR parodos per Youtube kanalą (prisijungimo nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=NLjaVEcd4x4).

Abiejų kategorijų mokiniams reikės atsakyti į 30 eilės tvarka rodomų klausimų.

Klausimai bus trijų lygių ir vertinami 1, 2 arba 3 taškais. Iš viso mokinys gali surinkti 60 taškų. 

Skelbiamas  Atsakymų lapas ADVENTUR_2022. Jį patariama išsispausdinti ir kiekvienam mokiniui paruošti iš anksto, arba išsiųsti tiems, kurie konkurse dalyvauja nuotoliniu būdu. Šiuo atveju iš karto po konkurso mokiniai turėtų nufotografuoti/nuskanuoti savo atsakymų lapus ir nedelsiant persiųsti mokytojui.   

Konkurso forma 

  • Užduotis rekomenduojama rodyti ekrane arba mokiniai jas gali pasiekti per savo kompiuterius arba išmaniuosius renginius.
  • Mokinius galima surinkti į vieną auditoriją, kur būtina laikytis nurodytų atstumų.
  • Mokiniai gali dalyvauti iš namų, jei taikomas nuotolinis mokymas. 
  • Mokiniai gali būti skirtinguose kabinetuose. 
  • Nurodytu laiku gali dalyvauti visi tuo metu pamokoje dalyvaujantys mokiniai.   

Atsakymai ir kitas organizavimo laikas 

Pasibaigus tiesioginei užduočių transliacijai, į užsiregistravusių mokytojų el. paštus (nurodytą registracijos metu), bus persiųsti užduočių atsakymai.

Po renginio www.geografija.lt uždarojoje zonoje bus paskelbtos abiejų kategorijų užduotys. Todėl mokytojai, kurie negalės organizuoti renginio oficialiu laiku, konkursą gali organizuoti po pamokų arba kitą dieną.    

Už mokinių darbų vertinimą atsakingi mokytojai. Visų prašoma užpildyti google formą apie įvykusį konkursą (nuorodą į ją gaus visi mokytojai kartu su atsakymais).   

Diplomų šablonus mokytojai galės atsisiųsti iš www.geografija.lt

Iki pasimatymo nuotoliniame geografijos žinių konkurse. 

LGMA ir LITEXPO informacija 

Share This Post
7 komentarai
  1. Laba diena. Jeigu teisingai supratau tarpusavyje varžysis tik tos pačios mokyklos mokiniai?
    Pagarbiai Saulius.

    • Taip, Jūs teisus. Šiais metais, stengiantis išvengti nesąžiningo dalyvavimo konkurse, kai jis vyksta nuotoliniu būdu, mokinių rezultatai šalies mastu nebus suvedami ir lyginami.

  2. Adolfas. labas vakaras, tai užduotis mokiniams reikės rodyti vienoje klasėje multimedijos pagalba ar jie turi sėdėti prie savo kompiuterių ?

  3. Laba diena, dar negavau prisijungimo nuorodos į konkursą.

  4. Negavau prisijungimo nuorodos į geografijos konkursą.

    Pagarbiai, Regina
    regina.gibeziene@gmail.com

    • Prisijungimo nuorodos jau paskelbtos. Jos įsijungs tiksliai tuo metu, kaip nurodyta. Būtina prieš konkursą įsijungti nuorodą bent kelios minutės prieš pradžią. Visiems sėkmės.

Rašyti komentarą