„Energija be ribų!“: aplinkosaugos olimpiadoje – atsinaujinančios energijos tema

Šių metų Nacionalinės aplinkosaugos olimpiadą (NAP) 7 ir 8 klasių mokiniams ne atsitiktinai lydėjo šūkis „Energija be ribų!“

 

 

Ruošdamiesi šių metų olimpiadai, kurią tradiciškai inicijavo Elektronikos platintojų asociacija (EPSA), mokiniai daug sužinojo apie šių dienų aktualiją – atsinaujinančią energiją. Kiek šių žinių olimpiados dalyviai įsisavino, paaiškėjo lapkričio 17-ąją, atsakinėjant į testo klausimus nuotoliniu būdu.  

Lapkričio 17 dieną įvykusioje olimpiadoje nuotoliniu būdu dalyvavo net 2764 moksleiviai iš 196 mokyklų (2021 metais – 2152 mokiniai iš 159 Lietuvos mokyklų). Smagu, kad geografijos mokytojai supranta, kokios svarbios, mokant geografijos, šiandien tampa ekosistemų išsaugojimo, klimato kaitos, aplinkosaugos temos. Kai kurie mokytojai šių metų testui paruošė net po trisdešimt ir daugiau mokinių! Ačiū jums, geografai, už jūsų aktyvumą ir indėlį, suteikiant mokiniams šiandien tokių svarbių žinių!

Tenka pripažinti, kad šių metų NAP tema apėmė daug ir labai įvairios informacijos. Vis dėlto net 18 mokinių pavyko teisingai atsakyti į beveik 97 proc. klausimų, o trys iš jų atsakė į visus 100 proc.! Didžiausias teisingų atsakymų greitis šiemet irgi rekordinis!

Greičiausiai – per 12 minučių ir 23 sekundes – tai pavyko aštuntokei Miglei Marijai GamezoVDU Atžalyno progimnazijos.

Sveikiname Miglę Mariją ir visą jos klasę, kuri keliaus į jų pasirinktą šalies muziejų ar „Lumina“ parką!

Šių metų EPA inicijuota NAP 7 ir 8 klasių moksleiviams – jau devintasis toks renginys iš eilės. Jo partneriai nuo pat pradžių yra Lietuvos geografijos mokytojų asociacija ir  Kauno technologijos universiteto bendruomenė.

Mokytojų ir mokinių aktyvumas, dalyvaujant šioje olimpiadoje – patvirtinimas, kad mokykloje kalbėtis įvairiomis aplinkosaugos temomis yra aktualu ir prasminga!

Apie visų olimpiadoje dalyvavusių mokyklų rezultatus galite sužinoti interneto svetainėje https://aplinkosauga.vma.lm.lt/.

 

Share This Post

Rašyti komentarą