Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada artėja

Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada: „Viskas Tavo rankose!“         

Ką planetai, jos gamtai, žmonijos ateičiai ir Žemės ištekliams reiškia auganti žmonių gerovė ir vis didėjantis vartojimas? Kodėl vis dažniau kalbama apie atsakingą vartojimą? Kodėl apie tai svarbu kalbėti mokiniams? Šiandieniniai mokiniai – ateities kūrėjai, jiems teks spręsti planetos ir ekonomikos tvarumo problemas, klimato kaitos sukeltas bėdas. Todėl neabejodami atsiliepėme į Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) kvietimą dalyvauti Nacionalinėje aplinkosaugos olimpiadoje 7 ir 8 klasių mokiniams. Jos tema šiemet – atsakingas vartojimas.

Šių metų lapkričio 16 d. įvyksianti Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada (NAO) – dešimtoji, jubiliejinė EPA inicijuota olimpiada. Jos šūkis – „Viskas Tavo rankose!“

Renginio partneriai – Kauno technologijos universitetas (KTU), Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA), ambasadorė – dainą panašiu pavadinimu „Viskas tavo rankose“ sukūrusi žinoma atlikėja Monika Marija. Talentinga, žiūrovų simpatijas pelniusi kūrėja su mumis ir visuomene dalijasi savo įžvalgomis apie atsakingą vartojimą.

NAO klausimyne šiemet rasime klausimus, kurie padės suvokti, kodėl daiktų reikia įsigyti mažiau ir kad mažiau yra daugiau, kodėl daiktus reikia vertinti pagal jų energijos sunaudojimą, ekologiškumą ir perdirbamumą, rūpintis daiktų gyvavimo ciklo ilginimu. Paliečiamos ir dalijimosi ekonomikos temos, aktualizuojama panaudotų daiktų įsigijimo ir jų taisymo praktika bei kiti aktualūs, temą atitinkantys klausimai. Kadangi jauni žmonės dažnai yra idealistai, juos jaudina neigiamas poveikis gamtai, jiems rūpi planetos ateitis, tad tikime, kad pasiruošimas šiai olimpiadai gali būti įtraukiantis, motyvuojantis, sukeliantis minčių, gyvų diskusijų.

Esame ilgamečiai EPA partneriai, įsitraukdami į aplinkosaugos olimpiados paruošiamuosius darbus. Tradiciškai rengiame metodinę medžiagą, ruošiame klausimyną. Neabejojame, kad dalyvavimas 2023 m. NAO padėtų mokiniams geriau suprasti globalią atsakingo vartojimo svarbą. Todėl nuoširdžiai kviečiame visus geografijos mokytojus ir jų pamokas lankančius septintokus ir aštuntokus sudalyvauti aktualiame edukaciniame renginyje!

Registruokitės, dalyvaukite, tegu jūsų mokiniai žino daugiau ir supranta geriau!

Daugiau informacijos: https://www.epa.lt/akcijos-ir-projektai/nacionaline-aplinkosaugos-olimpiada/

Olimpiada-2023-Plakatas-A4

Share This Post

Rašyti komentarą