Įvyko geografijos olimpiada 6–12 klasėms MANO GAUBLYS (laukiama rezultatų protokolų)

2021 metų olimpiadoje MANO GAUBLYS kviečiami dalyvauti 6–8 bei 9–12 klasių geografijos mokomuoju dalyku besidomintys moksleiviai. Olimpiada 6-8 klasėms įvyks kovo 3 d., o 9-12 klasėms – kovo 4 d.

Dėmesio: diplomų šablonai olimpiados organizatoriams siunčiami tik tada, kai pateikiami mokinių rezultatų protokolai.   

Visų 6-12 klasių olimpiados MANO GAUBLYS organizatorių prašome rezultatų protokolus siųsti tik šiuo adresu:

lgmakonkursas@gmail.com

Rezultatų lentelės šablonas: 2021 MANO GAUBLYS rezultatų šablonas 
Olimpiados „Mano gaublys” 6–12 klasėms taisyklės
Renginio tikslas
  1. Skatinti mokinių domėjimąsi geografija ir jos populiarinimą Pagrindinėje ir Vidurinėje bendrojo lavinimo mokyklose.

  2. Sudaryti galimybes visiems 6–12 klasių mokiniams varžytis konkrečios mokyklos, kelių mokyklų, rajono, miesto, regiono mastu.

  3. Sudaryti galimybes atsirinkti stipriausius mokinius, galinčius dalyvauti kituose geografijos konkursuose ir olimpiadose.

  4. Padėti mokytojams greitai ir efektyviai surengti geografijos olimpiadą 6–12 klasių mokiniams. Tuo tikslu LGMA parengia užduotis, žemėlapius, kartoschemas, kitas iliustracijas, galutinį užduočių maketą, vertinimo lentelę.

Renginio dalyviai
  1. Olimpiadoje dalyvauja norintys arba atrinkti 6, 7, 8, 9, 10, 11 ir 12 klasių mokiniai. Dalyviai rungiasi savo klasės kategorijose. Mokinių atranką į olimpiadą organizuoja geografijos mokytojai.

  2. Geografijos mokytojui arba bendruomenei nutarus, gali būti nustatomas dalyvių skaičius.

  3. Renginys gali būti organizuojamas vienoje mokykloje arba tam tikros savivaldybės visų mokyklų atstovai.

Registracija

Registracija į renginį vyksta šiuo adresu

Registracija sustabdyta

Labai prašome registruojantis atidžiai įvesti savo elektroninį pašto adresą, kuriuo diena iki olimpiados bus persiųstos pilnai paruoštos užduotys Power point formatu.

Visi besiregistruojantys kelių dienų bėgyje po registracijos turi gauti patvirtinimą apie sėkmingą registraciją ir mokinių rezultatų suvedimo šabloną.

Olimpiados vykdymas
Visi užsiregistravusieji užduotis gaus tik Multimedia power point formatu.
Atsižvelgiant į karantino situaciją, olimpiadą siūlomą vykdyti nuotoliniu būdu. Jos formą ir būdus parenka renginio vykdytojai. 
Mokyklos, mokytojai, savivaldybės pačios renkasi aplinką, per kurią bus demonstruojamos užduotys.
Užduotis su atsakymais organizatoriai gaus vieną dieną prieš renginį.   
Rekomenduojamos naudoti aplinkos: Google diskas, Socrative, ZOOM ir kt. 
Vienas bet kuriai klasei skirtos užduoties klausimas vertinamas 1 tašku.  
 
Apdovanojimas ir rezultatai

LGMA prašo pasibaigus renginiui atsiųsti rezultatų protokolą, kuriame turėtų būti nurodytos visų dalyvių pavardės, vardai, mokykla, mokytojo vardas ir pavardė, surinkti mokinio taškai. Rezultatų protokolas turi būti suvestas į excel formato lentelę, kurios šablonas organizatoriams bus išsiųstas kartu su registracijos patvirtinimu. Rezultatų protokolus vietos organizatoriai atsiunčia ne vėliau kaip per savaitę laiko.  

  1. Jeigu LGMA negauna rezultatų protokolo, tačiau pagal registraciją žinoma, kad tam tikroje vietoje toks renginys vyko ar turėjo vykti, kitais metais užduotys nesiunčiamos.
  2. Gavus visų dalyvių protokolus, LGMA parengia Padėkos rašto šabloną ir jį išsiunčia atsiuntusiam rezultatus. Mokytojai šį standartinės formos šiam renginiui paruoštą šabloną naudoja nugalėtojams apdovanoti.
  3. Prizinių ir apdovanojamų vietų skaičių nustato kiekvieno konkretaus renginio organizatoriai.

Organizacinis olimpiados „Mano gaublys 2021″ komitetas

Share This Post
15 komentarų
  1. Laba diena, ar galima olimpiadą vykdyti kitą dieną 6-8 kl. Pvz. ne 3 d., o 4,5 dienomis. Iki kada reikia atsiųsti rezultatus?
    Ačiū už atsakymą.

    • Olimpiadą rekomenduojame organizuoti nustatytą dieną, tačiau, jeigu tokios galimybės nėra, galite olimpiadą pastumti vieną kitą dieną į priekį. Rezultatus reikia atsiųsti per savaitę (iki kovo 10 d.).

  2. Sveiki, iki kelintos dienos vyksta registracija?

  3. Sveiki, turiu 3 klausimus:
    1. Kiek laiko planuoti olimpiadą 6-8 kl. mokiniams, ar užteks 45 min. pamokos laiko?
    2. Ar galiu vienu metu susikviesti visų 6-8 kl. mokinių grupę, ar juos paskirstyti į tam tikrus laiko tarpus?3. Ar bus atsiųstos skirtingos pateiktys skirtingoms klasėms ar visos užduotys bus viename?
    Ačiū 🙂

    • Trukmė priklauso nuo olimpiados formato. Jeigu mokytojas pilnai stebi procesą – paprastai vienam klausimui skiriama iki 1 minutės. Jeigu klausimai bus rodomi nuotoliniu būdu ir mokytojas negali kontroliuoti, ką daro mokiniai, laiko trukmę būtina trumpinti.
      Kiekvienos klasės mokiniai varžysis savo klasės kategorijoje, t.y. kiekvienai klasei bus parengta po 30 klausimų. Todėl mokytojai turi nusimatyti kiekvienai klasei atskirą laiką. Nebent mokytojas gali turėti pagalbininkų, tuo atveju vienu metu užduotis gali būti pateikiamos kelioms klasėms.

  4. Kodėl sustabdyta registracija? Šiandien tik 28 vasario. Kodėl nebuvo informacijos iki kelintos dienos vyksta registracija?

  5. Sveiki.
    Gal įmanomą dar registruotis? Pavėlavau :((((

  6. Labas vakaras, negavau protokolo šablono. ” Rezultatų protokolas turi būti suvestas į excel formato lentelę, kurios šablonas organizatoriams bus išsiųstas kartu su registracijos patvirtinimu.”
    Ar susikurti, ar gausime?

  7. Labas vakaras, noriu paklausti, gal galima į Exel lentelę įrašyti bendrą dalyvavusių mokinių skaičių ir tik tuos mokinius, kurie surinko daugiausiai taškų.

    • Renkami visų olimpiadoje dalyvavusių mokinių duomenys. Vėliau jie bus apdoroti ir parengta bendra suvestinė, kuri leis mokytojams matyti savo mokinių pasiekimus Lietuvos kontekste. Manome, kad tokia informacija labai naudinga mokytojams.

  8. Laba diena, tą pačią dieną išsiunčiau rezultatus, bet diplomų šablonų negavau.Pagarbiai

    • Jau informavome, bet dar kartą akcentuojame, kad rezultatų protokolus reikia siųsti šiuo adresu:lgmakonkursas@gmail.com
      Pasitikrinkite el. paštą, kuriuo siuntėte, greičiausiai, kad tai manogaublys.lt, kuris šiuo metu dėl didelio srauto yra užblokuotas ir mes negalime jo pasiekti.

Rašyti komentarą