Geografijos mokytojų praktikumas Raseinių krašte

Vidukle_zemelapisSpalio 25 dieną Raseinių rajone, Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijoje, įvyko Jonavos ir Šilalės rajonų geografijos mokytojų bendrai surengtas renginys „Efektyvių sprendimų paieška mokant geografijos”.Mokytojai – žmonės, kurie mokosi visą gyvenimą, domisi, kas vyksta aplinkui ir įgytas žinias perteikia mokiniams.

.

Iš pradžių svečiai aplankė Betygalą, Lyduvėnus, Viduklę. Betygaloje geografijos mokytoja ekspertė, muziejininkė Marijona-Birutė Navakauskienė papasakojo apie Daukšos ąžuolą, supažindino su miestelio istorija. Mokytojai aplankė miestelyje esantį muziejų, domėjosi kraštotyros ir geologiniais eksponatais, M.B.Navakauskienės parašytomis knygomis, metodine medžiaga. Lyduvėnuose svečiai apžiūrėjo pagrindinį šio krašto technikos paminklą – tiltą.

Susipažinę su rajono lankytinomis vietomis, svečiai vyko į Viduklės Simono Stanevičiaus gimnaziją, kur susitiko su Raseinių rajono geografijos mokytojais. Čia vyko metodinis renginys ,,Efektyvių sprendimų paieška mokant geografijos“.

Raseinių rajono geografijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Vilma Jokubauskienė papasakojo svečiams apie geografijos mokytojų metodinę veiklą, mokytojas Albinas Enčerys pristatė parengtą mokymo priemonę ,,Europos kalbų pažinimas per populiariąją muziką“, Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos mokytoja metodininkė Aušrinė Živaitienė ir Jonavos rajono Užusalių pagrindinės mokyklos geografijos mokytoja Ilona Nomeikė dalijosi gerąja patirtimi apie IKT naudojimą pamokose ir pamokos vadybą.

Pranesimas Vidukleje GEO

Mokytojai pasakojo, kaip jiems pavyksta sudominti mokinius, pristatė geografijos pamokose taikomas naujoves, aktyviuosius ugdymo metodus, noriai pasidalijo parengtomis mokymo priemonėmis.

Šis susitikimas – puiki proga susipažinti su kitų rajonų geografijos mokytojų darbais, aptarti rūpimus profesinius klausimus, kartu ieškoti sprendimų, mokytis vieniems iš kitų, atrasti naujas galimybes pradžiuginti mokinius įdomesnėmis geografijos pamokomis.

Konferencija GEO Vidukle

Vilma Jokubauskienė,

Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos

geografijos mokytoja metodininkė,

Raseinių LGMA skyriaus pirmininkė

.

P.s. Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos taryba skatino ir skatina LGMA skyrius glaudžiau bendradarbiauti, organizuoti panašius renginius, susitikimus, ekskursijas.

Share This Post
2 komentarai
  1. Labai smagu skaityti apie kitų metodinių būrelių veiklą. Džiugina ne tik aktyvi geografijos mokytojų veikla, bet taip pat galima ir pasimokyti.

  2. Geras seminaras buvo, reiktų daugiau

Rašyti komentarą