Dalykinė ir pažintinė ekskursija Griškabūdyje

Telurio demonstravimas_GriskabudisŠį rudenį Marijampolės savivaldybės geografijos mokytojai dalyvavo pažintinėje ir edukacinėje išvykoje į Šakių rajono Griškabūdžio miestelį „Griškabūdžio edukacinės erdvės”.

LGMA Forume–konferencijoje, bendraujant su geografijos mokytojais, kilo mintis aplankyti zanavykų kultūros židinį – Griškabūdį. Grįžus iš konferencijos, ši išvyka buvo suderinta su Griškabūdžio gimnazijos geografijos mokytoja Marija Senkiene.

Su Griškabūdžio istorija susipažinome Kristaus Atsimainymo bažnyčioje. Tokia kryžiaus formos, žvelgiant iš aukštai, medinė bažnyčia – vienintelė Lietuvoje. Griškabūdžio centre nusifotografavome prie paminklo kalbos Tėvui Jonui  Jablonskiui.

.

Griskabudzio_baznycia

.

Lankėmės Griškabūdžio žemės ūkio bendrovėje. Ekskursijos metu apžiūrėjome ne tik galvijus, jų gyvenamąją aplinką, bet ir šiuolaikinę melžimo aikštelę, šaldytuvą, automatines plovyklas. Ši patirtis ypač naudinga, kai mokiniams kalbama apie modernų žemės ūkį, jo plėtrą ir kai galima pasiremti asmeniniais įspūdžiais.

.

Griskabudis1

.

Griškabūdžio gimnazijoje lankėmės 1996 m. įkurtame geologijos muziejuje, kuriam vadovauja geografijos mokytoja Marija Senkienė. Mokytoja supažindino ne tik su turimais eksponatais, bet ir su Jaunųjų geologų būrelio „Kreidukai“ veikla.

.

Griskabudis2

.

Aplankėme ir geografijos kabinetą. Mokytoja pasidalino darbo patirtimi, kuriant mokymosi priemones, naudojant interaktyvios lentos „Smart board” programinę įrangą. Ji dalijosi patirtimi, jog naudodamasi šios lentos privalumais, gali pasiruošti pamokai taip, kad mokiniai yra ne pasyvūs klausytojai, o visą laiką aktyviai dalyvauja pamokoje. Susižavėję žiūrėjome mokinių sukurtus darbus, naudojant loogster EDU. Mokytoja pasakojo ir demonstravo, kaip naudoja telūrį, anemometrą.

.

Griskabudis4

.

Ekskursijoje galėjome palyginti ir įvertinti savo patirtį su tuo, ką pamatėme ir sužinojome. Ši ekskursija davė realios naudos, kurią panaudosime savo darbe. Po kiekvienos tokios išvykos galime objektyviau pažvelgti ir į savo darbą: pasidžiaugti einą teisinga kryptimi ir pasimokyti iš kitų. Ir dar – visos kelionės ir tokie susitikimai suartina. Kaip smagu, kai išgirsti: „O, atsimeni, kai buvome Griškabūdyje…“. Ir dar – čia sutikome nuostabų žmogų ir savo darbą labai mylinčią geografijos mokytytoją Mariją Senkienę.

Judita Leišytė

Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos geografijos mokytoja,

Marijampolės LGMA skyriaus pirmininkė

span style=”font-size: small;”

p

p

/span

Share This Post
2 komentarai
  1. Ačiū už puikią metodinę išvyką.Tokių kelionių metu praturtėjame ir metodiškai, ir dalykiškai, ir dvasiškai.

  2. Ar neliūdna Jums buvo be vyrų?

Rašyti komentarą