Atnaujinama Lietuvos geografų draugijos veikla

LGD logotipasĮvairiais istoriniais tarpsniais geografai vaidino svarbų vaidmenį Lietuvos gyvenime. Tarpukaryje prisidėjo prie visuomeninių ir geopolitinių klausimų sprendimo. Sovietmečiu aktyviai dalyvavo vertinant Lietuvos gamtinius, ekonominius  ir socialinius išteklius. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę aktyviai dalyvauja sprendžiant aplinkosauginius, gamtonaudos, socialinius, politinius ir kitus visuomeninius, taip pat geografinio švietimo bei populiarinimo uždavinius.

Aktualių gamtinių bei visuomeninių reiškinių pažinime svarbi ne tik atskirų geografų profesinė, bet ir vieša geografų bendruomenės nuomonė. Tam, kad ši nuomonė būtų išgirsta, geografams yra būtina stipri, gyvybinga ir aktyvi visuomeninė organizacija – 1934 m. įkurtos, 1957 bei 1989 m. atkurtos geografų draugijos tradicijų tęsėja.

Kad atsikurianti draugija būtų stipri ir vieninga, jos narius turi vienyti bendri, aiškiai suvokiami ir įsisamoninti  tikslai.

Lietuvos geografų draugijos paskirtis turi būti siejama su geografų ir kitų jiems pritariančių asmenų telkimu ir vienijimu bendriems tikslams siekti.

Draugijos tikslas – deramos vietos geografijai Lietuvoje užtikrinimas.

Tikslui pasiekti keliame šiuos uždavinius:

  • aktyvios geografų bendruomenės kūrimas ir palaikymas;
  • geografijos mokslo, žinių, geografinių idėjų ir geografinio mąstymo propagavimas;
  • Lietuvos valstybės geografinių problemų visuomenei skelbimas ir sprendimų skatinimas;
  • Lietuvos geografų bendruomenės interesų atstovavimas ir gynimas Lietuvoje ir užsienyje;
  • Lietuvos geografų mokslinės, pedagoginės bei visuomeninės veiklos koordinavimas.

Visus, kurie laiko save geografais ir kuriems svarbios šios idėjos, buvusius, esamus ir būsimus draugijos narius kviečiame burtis draugėn ir atnaujinti Lietuvos geografų draugijos veiklą.

Veiklai atnaujinti, priimti naujus, dabartinius teisės aktus atitinkančius įstatus, išsirinkti valdymo organus numatome kviesti Lietuvos geografų draugijos suvažiavimą. Suvažiavimo vieta  ir laikas bus tikslinami.

Siekiant pasiruošti suvažiavimui, labai svarbu žinoti esamų ir būsimų draugijos narių skaičių. Prašome visus, kurie save laiko draugijos nariais ar norėtų jais tapti, iki balandžio 1 d. el. paštu LGD@geo.lt išsiųsti arba telefonu (5) 2104717 pateikti tokią informaciją apie save:

1) vardas, pavardė, jei turite – pedagoginis vardas ir mokslinis laipsnis

2) ar buvote draugijos narys: jei taip, ar norėtumėte juo ir toliau būti, jei ne, ar norėtumėte juo tapti

4) kontaktiniai duomenys: el. pašto adresas, telefonas, namų ar darbovietės adresas, jei tektų informaciją siųsti paštu

5) darbovietė

Visą informaciją taip pat rasite http://lgd.webnode.com/

Iniciatyvinė grupė


Share This Post
2 komentarai
  1. Čia ne į temą, bet apklausa paskatino rašyti. Esu 12-okas, geografija domiuosi seniai, bet apie JGM sužinojau tik pernai… Jų svetainė siaubinga, neveikia lietuviškos raidės, nieko suprasti neįmanoma… Iš to, ką esu girdėjęs, čia turistų mokykla – ir tiek. Ar nereikėtų geografams ko nors rimtesnio, organizuojamo kaip chemikų „Pažinimas“? Pažįstu kelis geriausius jaunuosius Lietuvos geografus, kurie irgi turi neigiamą nuomonę apie JGM… Ar nereikėtų ko nors keisti…???

  2. Visiškai sutinku. Geografija man ir artimas mokslas ir žinau, kad ten tikrai nieko gero šiuo metu. Girdėjau, kad paskutinė stovykla buvo tik vasarą. O kur rudens ir žiemos? Reikia kuo greičiau atgaivint JGM’ą, nes ten, manau, atsakingai vadovaujant, gali būt puiki mokykla, ir ne tik. Siūlau apsiimti geografijos mokytojų asociacijai.

Rašyti komentarą