Geografai kviečiami dalyvauti Europos egzamine

EuroposEgzaminas_Jau prasidėjo registracija į gegužės 9 dieną vyksiantį Europos egzaminą. Šiame žinių apie Europos Sąjungą (ES) patikrinimo konkurse, kuris rengiamas antrus metus, kviečiame dalyvauti visas Lietuvos mokyklas ir jose besimokančius vyresniųjų klasių moksleivius. Geriausiai pasirodę 10-12 klasių mokiniai ir jų mokytojai bus apdovanoti pažintine kelione į Briuselyje (Belgija) įsikūrusias ES institucijas.

LGMA ragina geografijos mokytojus įsijungti ir dalyvauti šiame projekte. Registracija truks iki š.m. balandžio 28 d.

Mokytojai, susidomėjusieji galimybe savo pamokose surengti Europos egzaminą, turėtų registruotis užpildydami šią elektroninę anketą internete: http://ec.europa.eu/lietuva/europos_egzaminas_lt.htm

Daugiau informacijos apie šių metų Europos egzamino etapus ir eigą rasite pridėtame dokumente arba projekto aprašyme internete: http://ec.europa.eu/lietuva/mokytojui/europos_egzaminas/index_lt.htm

Be to, užsiregistravusiems mokytojams bus pasiūlyta metodinė medžiagos ir idėjų dėl to, kaip galima paminėti visame žemyne švenčiamą Europos dieną – gegužės 9-ąją – geografijos, istorijos, pilietinio ugdymo ar kitų pamokų metu.

Pernai Europos egzamine dalyvavo per 300 mokyklų iš visos Lietuvos. Projektą organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kartu su Europos informacijos centrais „EuropeDirect“ ir Jaunimo Europos komanda.

Europos egzamino 2011 taisyklės

Share This Post

Rašyti komentarą