GAUBLYS. Leidykla „Didakta” jau išleido geografijos vadovėlį 11–12 klasei „Visuomeninė geografija”

Cov_VG_02Leidykla „Didakta“ jau išleido antrąjį serijos GAUBLYS geografijos vadovėlį 1112 klasei „Visuomeninė geografija“. Vadovėlis bus pradėtas platinti nuo gruodžio 27 d. Visos šį vadovėlį užsisakiusios mokyklos jį gaus iki Naujųjų metų.

„Visuomeninė geografija“ yra geografijos baigiamosios mokymosi pakopos vadovėlis. Jis kartoja, plečia ir gilina pagrindinėje mokykloje įgytas geografijos žinias bei artina mokinį prie geografijos egzamino. Vadovėlis atitinka naujausią Vidurinio ugdymo geografijos programą bei Geografijos egzamino reikalavimus.

Gaublys_Visuomenine_Virselis_01-04

.

lenta

.

Vadovėlio viršelis su atlenkiamais puslapiais priekyje ir gale turi didaktinę funkciją. Abi jo pusės išnaudotos papildomiems darbo šaltiniams. Juose pateikiami “4 Sistemingo mokymosi etapai”, apžvalginis „Pasaulio politinis žemėlapis”, didžiulė naktinio pasaulio vaizdo nuotrauka.

.

Vadovėlis parengtas pagal naujausius šiam mokinių amžiaus tarpsniui deramus didaktikos reikalavimus, o  sumaketuotas naujoviška ir anksčiau jokiuose vadovėliuose nenaudota tvarka.

Tema


.

Vadovėlis gausiai dalykiškai iliustruotas. Jame pateikiama gausybė leidyklos dailininkų, kartografų ir autorių kruopščiai parengtų iliustracijų (žemėlapių, schemų, lentelių, piešinių), taip pat karikatūrų, nuotraukų. Vadovėlyje pateikiama naujausia statistikos informacija demografijos, urbanizacijos, ūkio ir kt. klausimais.  Autoriai ir leidykla iliustracinei medžiagai skyrė ypač daug dėmesio.

.

42-43

.

176-177

.

170-171

.

94-95

.

200-201

.

234-235

.

Vadovėlyje pateikiama keliolika GEO pavyzdžių, kurie išplečia mokymo galimybes, daro mokymą aktualesnį, nes pristato konkrečius pavyzdžius ir šiuolaikines tendencijas iš viso pasaulio.

.

GEO pvz

.

GEO pvz_2

.

Kiekvienas vadovėlio skyrius užbaigiamas kontrolės ir savikontrolės dalimi. Joje pateikiami „Raktiniai žodžiai ir sąvokos”, „Esminiai teiginiai”, „Praktiniai įgūdžiai ir informacijos šaltiniai”. Taip pat čia rasite skyrelį „Geografiniai tyrimai“, kuriame pateikiama konkrečių idėjų įvairioms veikloms: aplinkos stebėjimui, darbui su atlasu ir žemėlapiais, interneto panaudojimui, diskusijoms, kūrybiniams darbams ir kt. Šiame skyriuje kiekvienai temai pateikiami programą atitinkantys klausimai ir užduotys, nemažai jų nukreipia į temose esančias iliustracijas.

.

metodika_3

.

metodika

.

Vadovėlio pabaigoje pateikiamos 4 „Pavyzdinės egzamino užduotys“. Jos parengtos pagal nusistovėjusius egzamino reikalavimus, spalvotai iliustruotos, vertinamos taškais. Vadovėlio priešpaskutiniame puslapyje pateikti visų šių užduočių atsakymai.

.

260-261_Gaublys_2

.

Prie vadovėlio sparčiai rengiama USB šaltinių knyga mokytojams, kuri pagal 2011 m. galiojusią platinimo tvarką pridedama nemokamai arba parduodama perkant tam tikrą kiekį vadovėlių. DĖMESIO: nuo 2012 m. sausio 1 d. galios nauja šių priemonių platinimo tvarka. Informacijos apie tai sausį rasite www.didakta.lt

Šioje analogo tarp geografijai skirtų leidinių neturinčioje elektroninėje metodinėje priemonėje bus visos vadovėlio temos, pamokų iliustracijų „konstruktorius“, kurio pagalba galima susidaryti savo bet kurios pamokos iliustracinės medžiagos eiliškumą. Atmintuke esančiame visos iliustracinės medžiagos šaltinių rinkinyje pateikiama dar daug papildomų iliustracijų, taip pat testai (word formatu ir virtualūs). USB atmintinės platinamos tik mokykloms.

.

.

Interaktyvi_lenta

.

2012 metų vasarą prie šio vadovėlio bus išleisti mokymo bei mokymosi galimybes išplečiantys pratybų sąsiuviniai.

Vadovėlių serijos GAUBLYS metodinės koncepcijos autorius ir projekto vadovas: Rytas Šalna
Autoriai: Rytas Šalna, Georgijus Sapožnikovas, Giedrė Motiejuitė, Mantas Šiumeta, Robertas Šalna

Leidyklos DIDAKTA informacija

www.didakta.lt

Leidykla DIDAKTA yra olimpiadų, konkursų, kitų geografinių renginių rėmėja

Share This Post
4 komentarai
  1. Prašyčiau informaciją pateikti ne tik tiems, kurie užsisakę vadovėlius, bet ir tiems, kurie nori įsigyti individualiai (Kur, kokia kaina ir kokios sąlygos, o ne vien tik sudarant sąlygas, kurių yra daug ir gali gauti privilegijas)

  2. Kas čia gali būti neaiškaus? Nurodytas leidyklos adresas: http://www.didakta.lt
    Apsilankykite šiuo adresu ir rasite visą informaciją. O privilegijų aš čia jokių nepastebėjau.

  3. Mūsų mokykla jau gavo – liuks. Ačiū autoriams

  4. Gerb.Albertai,
    nesi pilnai susipažinęs su pirkimo sąlygomis perkant daugiau vadovėlių, todėl kol kas geriau nekomentuok…
    Pagarbiai VYTAUTAS

Rašyti komentarą