Įvyko seminaras geografijos mokytojams Lietuvos pirmininkavimo ES tema

ES tarybaKovo 26 d. Lietuvos edukologijos universitete įvyko tęstinių seminarų ciklo paskaita geografijos mokytojams įdomia ir aktualia tema „Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai 2013 metais“. Paskaitą mokytojams šia tema skaitė ministro pirmininko kanclerio pirmasis pavaduotojas ir buvęs švietimo ministras Remigijus Motuzas.

Tęstinius seminarus geografijos mokytojams Lietuvos edukologijos universitete organizuoja doc. dr. Birutė Petkevičienė.

Greičiausiai retas iš mūsų žinome, kaip vyks šis pirmininkavimas Europos Sąjungai, kokie jo tikslai, kiek ir kokio rango svečių Lietuva sulauks bei, svarbiausia, kokia to reikšmė ir kokios naudos iš to turės mūsų valstybė. Seminaro metu lektorius apie tai išsamiai ir vaizdingai papasakojo geografijos mokytojams.

Remigijus Motuzas yra URM pirmininkavimo Europos Sąjungai departamento direktoriaus. Jis paprašytas sutiko pasidalinti seminaro metu rodyta kompiuterine pateiktimi.

Manau, kad ši informacija yra įdomi ir aktuali ne tik mokytojams, bet ir mokiniams. Jau esu numatęs skirti laiko ir šią pateiktį parodyti savo vyresniems mokiniams. Tuo pačiu neabejoju, kad ši informacija gali būti naudinga visiems geografijos mokytojams.

Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai pristatymas


Robertas Šalna

Vilniaus Privačios gimnazijos geografijos mokytojas

EU2013LT


Share This Post

Rašyti komentarą