Kurios šalies pasas yra pats galingiausias pasaulyje 2016 metais

pasaiPaaiškėjo sąrašas pasų, kurie šiemet suteikia daugiausiai galios juos laikantiems piliečiams.

Kasmetinis tyrimas atskleidė, kurie pasai juos turintiems žmonėms leidžia keliauti po daugiausiai šalių be vizos, o taip pat paaiškėjo, kurių šalių pasai nėra parankūs keliautojams.

Įmonės „Henley & Partners“ tyrimas parodė, kad galingiausią pasaulyje, daugiausiai laisvės suteikiantį pasą turi vokiečiai – jie gali vykti į 177 iš 218 šalių.

Antroje vietoje yra švedai, kuriems vartai plačiai atverti į 176 šalis. Trečią vietą dalinasi Suomija, Prancūzija, Jungtinė Karalystė, Italija ir Ispanija – jų piliečiai gali vykti į 175 pasaulio šalis, rašo „The Telegraph“.

pasai

Ketvirta vieta dalimi dalinasi JAV, Belgija, Danija ir Nyderlandai, o Lietuvos pasas yra 14-oje vietoje pagal galingumą. Pernai Lietuva tyrime užėmė 13-ąją vietą, o prieš dešimtmetį – 24-ąją.

„Keturios šalys padarė didžiausią pažangą: Tonga, kuri pakilo 16 vietų, 20 vietų pakilusi Palau, 25 vietomis pakopėjusi Kolumbija ir 33 vietomis iškilęs Timoras, – tvirtino „Henley & Partners“. – Pasaulyje daugėja laisvės keliauti ir panašu, kad šis procesas tęsis toliau.“

Mažiausiai galios turinčio asmens dokumento vardas pasaulyje priklauso afganistaniečiams, kuriems keliauti be vizos galima tik į 25 šalis. Pakistaniečiai gali vykti tik į 29 šalis, irakiečiai į 30, o Šiaurės Korėjos gyventojai – į 42.

Šaltinis:technologijos.lt

Share This Post

Rašyti komentarą