Startuoja konkursas „Mano žemėlapis Lietuvai“

GIS_mokyklaJau trečius metus UAB „Hnit-Baltic“ kartu su Ugdymo plėtotės centru ir Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto Kartografijos centru kviečia 6-12 klasių mokinius pažinti savo aplinką, šalį bei visą pasaulį ir skelbia mokinių skaitmeninių žemėlapių konkursą.Konkurso tikslas – gerinti gimtosios vietos, krašto, kaimyninių šalių ir viso pasaulio erdvinį pažinimą naudojant geografines informacines sistemas, kuriant skaitmeninius teminius žemėlapius ir jais dalijantis su kitais interneto erdvėje.

Verta prisiminti, kad 2017 metai yra paskelbti tautinio kostiumo, reformacijos, piliakalnių, sporto metais. Mokiniai raginami tyrinėti ir pasakoti apie savo artimąją aplinką – savo mokyklos istoriją, rajono piliakalnius ar pilkapius su jų legendomis ir padavimais, pasidalinti įžvalgomis apie tautinio kostiumo įvairovę ne tik Lietuvos regionuose, bet ir ES šalyse ar pasaulyje, atskleisti Rio olimpinių žaidynių geografiją, paieškoti įdomios informacijos apie žymiausius Lietuvos reformatus, jų gyvenimo ir darbo vietas, įtaką šalies gyvenimui.

Konkurse gali dalyvauti 6–12 klasių valstybinių ir nevalstybinių Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai.

Konkursas vyks nuo 2016 m. rugsėjo 5 d. iki 2017 m. sausio 27 d. Darbai gali būti registruojami nuo konkurso paskelbimo datos iki 2017 m. sausio 20 d.

Darbus konkursui gali pateikti ne tik pavieniai mokiniai (6–12 klasių), bet ir kūrybinės grupės iki 3 žmonių. Rengiant darbą grupėje registruojamas vienas darbas, nurodomi visi bendraautoriai.

Konkurso dalyvis turi užpildyti anketą internete adresu http://www.hnit-baltic.lt/naujienos/zemelapiu_konkursas/.

Sukurtas skaitmeninis žemėlapis (žemėlapiu paremtas pasakojimas) turi būti interaktyvus, papildytas tekstu, iliustracijomis, video medžiaga ir kt..

Sukurtas žemėlapis turi būti pasiekiamas viešai.

Daugiau apie konkursą, jo sąlygas, atlikimo techniką skaitykite čia.

Geografinių informacinių sistemų (GIS) lyderė Baltijos šalyse kompanija „Hnit-Baltic“ ir Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA) 2015 m. pasirašė memorandumą, siekdamos bendradarbiauti skatinant GIS technologijų naudojimą Lietuvos mokyklose geografijos pamokose ir neformaliojo ugdymo veiklose.



Share This Post

Rašyti komentarą