Integruota geografijos–biologijos pamoka kelte

Stokholme_Liudvinavo_mokyklos_mokiniaiŠių metų lapkričio 6-8 dienomis grupė Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijos mokinių dalyvavo edukacinėje išvykoje į Švedijos sostinę Stokholmą. Nors oro sąlygos nelepino, tačiau mokiniams nepritrūko geros nuotaikos ir po 6 valandų kelionės Rygoje jau buvo pasiektas ilgai lauktas keltas ,,Isabelle”.

Kruize Ryga–Stokholmas laivo konferencijų salėje vyko dviejų valandų trukmės integruota geografijos–biologijos pamoka „Baltijos jūros aktualijos, flora ir fauna“. Pamokos metu mokiniai analizavo video medžiagą, atliko užduotis, sprendė kryžiažodžius, dalyvavo diskusijoje apie Baltijos jūros užterštumo problemas. Savo dailės gebėjimus demonstravo spalvindami Baltijos jūros paukščius ir gyvūnus. Aktyviausi mokiniai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis ir saldžiaisiais prizais. Po pamokos kelte laukė įvairios pramogos, loterija, diskoteka.

Ryte, įplaukdami į Stokholmą, mokiniai turėjo galimybę stebėti šcherinį krantą ir patį Stokholmą, dar vadinamą „Šiaurės Venecija”. Skandinavijos  sostinėje aplankė populiariausią to krašto karališko laivo „Vaza” muziejų, Stokholmo senamiestį, Riterių bažnyčią, Karalių rūmus. Stebėjo, kaip keičiasi garbės sargyba prie Karalių rūmų.

Grįžtant mokiniai turėjo galimybę susipažinti su Rygos senamiesčiu, pasigrožėti jo architektūra. Mokiniai kelionėje įveikė ne tik šimtus kilometrų, bet ir gamtos išbandymus (audrą ir pirmąjį sniegą), pasisėmė žinių, įspūdžių, susirado naujų draugų.

Liudvinavo Kazio Borutos gimnazijos geografijos vyr. mokytoja

Rima Lukoševičienė

Share This Post
1 komentaras
  1. Šaunuolės mokytojos, kad išplaukėt į platesnius vandenis – juk tai tikros gamtos pamokos.

Rašyti komentarą