Šiauliuose paminėta GIS diena

GIS Santarve 1Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijoje ir Šiaulių „Santarvės“ gimnazijoje buvo paminėta Pasaulinė geografinių informacinių sistemų (GIS) diena, kuri švenčiama kasmet lapkričio mėnesio trečiąjį trečiadienį.

Jos tikslas – skatinti domėjimąsi geografinių informacinių sistemų (GIS) technologijomis ir jų svarba įvairiose srityse – moksle, gamtosaugoje, aplinkos tyrimuose, biologijoje, statistikoje, karo kartografijoje, miestų infrastruktūros valdyme, turizme, gausybėje kt. sričių.

GIS dienos ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 100-ečiui paminėti Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijoje vykdomas integruotas geografijos-informacinių technologijų projektas “Vinco Kudirkos gyvenimo keliu…”, kurio metu naudodamiesi ArcGIS kompiuterine programine įranga 8 klasių mokiniai kuria skaitmeninį Vinco Kudirkos gyvenimo žemėlapį su jo vardo mokyklomis. Geriausias mokinių sukurtas žemėlapis bus pateiktas respublikiniam skaitmeninių žemėlapių kūrimo konkursui “Mano žemėlapis Lietuvai”.
Lapkričio 15 dieną mokykloje svečiavosi GIS specialistas, geomentorius  – Valdas Krikščiūnas, kuris teoriškai ir praktiškai supažindino mokinius su GIS galimybėmis, taikymo pavyzdžiais.

GIS Santarve

GIS Santarve 1

Šiaulių „Santarvės“ gimnazijoje lapkričio 17 d. tradiciškai paminėta Pasaulinė GIS diena. Užsiėmimo tikslas – naudodamiesi įvairiais informaciniais šaltiniais ir ArcGIS kompiuterine programine įranga, mokiniai išmoks surinkti, susisteminti ir perteikti informaciją skaitmeniniuose žemėlapiuose. Į svečius buvo pakviestas geomentorius – Valdas Kriščiūnas – kuris padėjo 10 klasės mokiniams kurti skaitmeninius žemėlapius.

Tikimės, kad Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijoje ir Šiaulių „Santarvės“ gimnazijoje vykdomos projektinės veiklos ir GIS specialisto, geomentoriaus –Valdo Krikščiūno – paskaita praplės ir pagilins mokinių žinias apie geografines informacines sistemas (GIS), ugdys mokinių kartografinius įgūdžius, kritinį ir erdvinį mąstymą.


Geografijos mokytojos Indrė Staliorevičienė ir Galina Griazeva

Share This Post

Rašyti komentarą