LGMA kviečia geografijos mokytojus į protesto akciją „Paskutinis skambutis“

Paskutinis_skambutis_kvietimas_geografamsLietuvos geografijos mokytojų asociacija, skelbdama palaikymą mokytojams, solidarizuojasi su daugiau kaip 40 Lietuvos profesinių sąjungų, asociacijų, draugijų, sambūrių ir jungiasi prie protesto akcijos „Paskutinis skambutis“..

Sekmadienį, 14 valandą numatomos eitynės ir protesto mitingas prie Vyriausybės. Su mokytojais ir už mokytojus.
Atėjo metas, kai visuomenė nori parodyti, kad mes – pedagogai – esame ne vieni. Parodyti, kad visuomenė solidarizuojasi ir kiekvieno mokytojo reikalas tampa bendru reikalu mūsų valstybėje.

Jeigu yra viena protesto akcija, kurioje privalu sudalyvauti – tai „Paskutinis skambutis“!

14 valanda gyva žmonių grandine susikabinsime rankomis nuo Seimo iki Švietimo ir mokslo ministerijos, pravingiuodami ir pro didžiąją dalį kitų ministerijų, o po to patrauksime prie Vyriausybės, kur bus išdėstyti trys esminiai, su profesinėmis sąjungomis suderinti, reikalavimai:
⦿ Stabdyti gruodžio 11 dieną numatytą valstybės biudžeto priėmimą, atsižvelgus į ekspertų rekomendacijas perskirstyti ir atrasti lėšų mokytojų atlyginimams pakelti;
⦿ Sudėlioti aiškias datas, kaip bus vykdomos derybos su mokytojų profesinėmis sąjungomis;
⦿ Stabdyti buldozeriu priimtą mokesčių „reformą“, kuri profesinių sąjungų nuomone yra žalinga Lietuvos viešajam sektoriui.

Profesinės sąjungos išreiškia nepritarimą per vieną dieną premjero skubiai pasiūlytos derybinės grupės sudarymui, tačiau sveikina norą kalbėtis ir iki Naujųjų metų paskelbs iš ekonomikos ekspertų, profesinių sąjungų atstovų ir kitų viešojo sektoriaus atstovų sudarytą komitetą, kuris galėtų pateikti pasiūlymus ir vadovauti deryboms dėl tvarios viešojo sektoriaus plėtros.

Sekmadienis yra ta diena, kai šalia mokytojo ir už mokytoją stos ugniagesys, medikas, policininkas, kultūros darbuotojas, mokslininkas ir kiekvienas iš mūsų. Visi, kuriems svarbu, kokioje šalyje gyvens ir kas mokys mūsų vaikus.

.

Geografijos mokytojau, rask laiko, būk bendruomeniškas, palaikyk visą švietimo sistemą ir visą viešąjį sektorių, atvyk sekmadienį į Vilnių ir dalyvauk protesto akcijoje „Paskutinis skambutis“!


Share This Post
2 komentarai
  1. Tauragiškiai atvyks

  2. Palaikom. Vykstam. Utena.

Rašyti komentarą