Lietuvos Respublikos Vyriausybėje pagerbti tarptautinių olimpiadų dalyviai

Šiandien Lietuvos Respublikos Vyriausybėje įteiktos padėkos gabiausiems šalies mokiniams, šiais metais atstovavusiems Lietuvai tarptautiniuose konkursuose ir olimpiadose.
 
 
Šių metų geografų rezultatai tarptautinėse olimpiadose yra puikūs ir labai geri.
 
AuksasEdgaras Zaboras 
2 sidabro medaliaiJulius Nikolajevas, Eitas Rimkus
BronzaMindaugas Bumbliauskis 
 
 
🥇🥈🥉 Lietuvos mokiniai šiais metais iš viso iškovojo 5 aukso, 9 sidabro ir 28 bronzos medalius, 1 pagyrimo raštą, 2 pirmąsias, 6 antrąsias ir 4 trečiąsias vietas bei 5 specialiuosius apdovanojimus. Iš viso Lietuvos vardą savo pasiekimais ir žiniomis pasaulyje garsino net 80 mokinių.
 
👏 Pasidžiaugti puikiais ateitį kuriančių jaunų žmonių pasiekimais atvyko ir jų mokytojai bei tarptautiniams renginiams pasiruošti padėję mokslininkai, kiti savo srities profesionalai. Dalyvius sveikino Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ir švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. 
 
🥇 Auksu šiemet apdovanoti Tarptautinės geografijos olimpiados ir Baltijos šalių informatikos olimpiadų dalyviai. Net trimis komandiniais aukso medaliais pasipuošė Europos praktinės gamtos mokslų olimpiados dalyviai.
 
🥈 Sidabro medalius pelnė tarptautinėse geografijos, biologijos, chemijos, ekonomikos ir Baltijos šalių informatikos olimpiadose dalyvavę mokiniai.
 
👏 Dviems Lietuvos gimnazistams skirtas prestižinis Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijos (PINO) specialusis apdovanojimas.  
 
 
Lietuvos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei
Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos informacija ir fotografijos 
 
 
Share This Post

Rašyti komentarą