Plaukiojantis miestas? Saudo Arabija stato didžiausią pasaulyje pramoninę zoną jūroje – ir energija čia bus 100% švari (Video)

OXAGON (PRNewsfoto/NEOM)

Saudo Arabija paskelbė apie aštuonsienio miesto, pavadinto OXAGON, statybą, kuris plūduriuotų Raudonojoje jūroje ir būtų maitinamas tik švaria energija, teigiama pranešime spaudai.

OXAGON (PRNewsfoto/NEOM)

Jis bus įsikūręs naujo regiono, pavadinto NEOM, pakraštyje, kuriame siekiama iš naujo apibrėžti žmonijos gyvenimo ir darbo būdą ateityje, suteikiant tvaresnę alternatyvą mūsų dabartiniam gyvenimo būdui.

„OXAGON bus ekonominio augimo ir įvairovės katalizatorius NEOM ir karalystėje, toliau siekiant mūsų ambicijų pagal 2030 m. viziją. OXAGON prisidės prie pasaulio požiūrio į pramonės plėtrą ateityje, saugią aplinką, kuriant darbo vietas ir NEOM augimą. Tai prisidės prie Saudo Arabijos regioninės prekybos ir padės sukurti naują pasaulinių prekybos srautų židinį“, – sakė Saudo Arabijos princas Mohammedas bin Salmanas.

OXAGON įkūnys gyvenimo harmonijoje su gamta principus ir bus vienas technologiškai pažangiausių logistikos centrų pasaulyje su moderniausiu integruotu uosto ir oro uosto ryšiu. Visa tai bus padaryta neišmetant anglies dioksido, nes miestą aprūpins 100 % švari energija, o tai pasauliui parodys švarių technologijų ir aplinkos tvarumo pavyzdį.

Mieste taip pat bus įdiegtos pažangiausios šiuo metu naudojamos technologijos, tokios kaip daiktų internetas (IoT), žmogaus ir mašinos sintezė, dirbtinis ir nuspėjamasis intelektas bei robotika. Jis aptarnaus septynias pramonės šakas, naudojančias tik švarią energiją: tvarią energiją, autonominį mobilumą, vandens inovacijas, tvarią maisto gamybą, sveikatą ir gerovę, technologijas ir skaitmeninę gamybą (įskaitant telekomunikacijas, kosmoso technologijas ir robotiką) ir šiuolaikinę statybą.

Tačiau pranešime spaudai nenurodyta, kiek kainuotų šio itin futuristinio miesto statyba. Tačiau paminėta, kad miestas glaudžiai bendradarbiaus su NEOM, kad teiktų visas savo paslaugas. Projektas primena kitą Saudo Arabijos statomą nulinės emisijos miestą, pavadintą „The Line“.

Šaltinis: technologijos.lt

Share This Post

Rašyti komentarą