4-oje 2-4 klasių olimpiadoje MANO GAUBLYS dalyvavo apie 10 000 mokinių

Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos (LGMA) iniciatyva ketvirtą kartą organizuota pasaulio pažinimo olimpiada 2–4 klasių mokiniams „MANO GAUBLYS”. Iš viso olimpiadoje dalyvavo beveik 10 000 mokinių. LGMA dėkoja visiems mokytojams, kurie ir šiais metais dalyvavo šioje olimpiadoje.

Faktai apie įvykusią olimpiadą.

Iš viso olimpiadoje dalyvavo 9645 mokiniai.

  • antrokų – 2869 mokinių
  • trečiokų – 3092 mokiniai
  • ketvirtokų – 3595 mokinių
Apibendrinamosios išvados
  1. Ketvirtoji pasaulio pažinimo olimpiada 2-4 klasių mokiniams „Mano gaublys” vyko kupinomis iššūkių sąlygomis, tačiau sulaukė dar didesnio dalyvių skaičiaus.
  2. Šis renginys yra ne komercinis ir įtrauktas į nacionalinį mokinių olimpiadų ir konkursų sąrašą.
  3. Pasirinkta užduočių pateikimo forma pasiteisina, nes sudaro galimybes mokiniams visuotinai pasitikrinti žinias, o mokytojams atkreipti dėmesį į užduočių pateikimo pobūdį, jų sąryšį su aplinka, šiuolaikiniu kontekstu, mokinių pasiekimus. Taip pat svarbu ir tai, kad tokia užduočių pateikimo sistema neapkrauna mokytojo darbų tikrinimu ir leidžia labai greitai ir efektyviai organizuoti olimpiadą.
  4. Surinkti mokytojų atsiliepimai leidžia daryti išvadą, kad ši olimpiada yra įdomi mokiniams bei jų tėvams, o mokytojams naudinga ir paįvairina pasaulio pažinimo ugdymo procesą.

LGMA ragina ir kitais metais pradinių klasių mokytojus aktyviai dalyvauti šioje pasaulio pažinimo „Mano gaublys” olimpiadoje. 

Olimpiados MANO GAUBLYS organizatoriai

Share This Post

Rašyti komentarą