2022 metų geografijos olimpiada 6–12 klasėms „Mano gaublys” (PAPILDYMAS 3)

LGMA informuoja, kad pradedama registracija į XI-ąją geografijos olimpiadą MANO GAUBLYS. 2022 metų olimpiadoje kviečiami dalyvauti 6–8 bei 9–12 klasių geografijos mokomuoju dalyku besidomintys moksleiviai. Olimpiada 6-8 klasėms įvyks kovo 2 d., o 9-12 klasėms – kovo 3 d.

Olimpiados „Mano gaublys” 6–12 klasėms taisyklės

Jeigu Jūs registravotės ir dar negavote užduočių, o olimpiadą vykdote kitu laiku arba iškilo kitų problemų – parašykite savo gmail adresą šiuo adresu: monblanas@gmail.com

Renginio tikslas

  1. Skatinti mokinių domėjimąsi geografija ir jos populiarinimą Pagrindinėje ir Vidurinėje bendrojo lavinimo mokyklose.
  2. Sudaryti galimybes visiems 6–12 klasių mokiniams varžytis konkrečios mokyklos, kelių mokyklų, rajono, miesto, regiono mastu.
  3. Sudaryti galimybes atsirinkti stipriausius mokinius, galinčius dalyvauti kituose geografijos konkursuose ir olimpiadose.
  4. Padėti mokytojams greitai ir efektyviai surengti geografijos olimpiadą 6–12 klasių mokiniams. Tuo tikslu LGMA parengia užduotis, žemėlapius, kartoschemas, kitas iliustracijas, galutinį užduočių maketą, vertinimo lentelę.

Renginio dalyviai

  1. Olimpiadoje dalyvauja norintys arba atrinkti 6, 7, 8, 9, 10, 11 ir 12 klasių mokiniai. Dalyviai rungiasi savo klasės kategorijose. Mokinių atranką į olimpiadą organizuoja geografijos mokytojai.
  2. Geografijos mokytojui arba bendruomenei nutarus, gali būti nustatomas dalyvių skaičius.
  3. Renginys gali būti organizuojamas vienoje mokykloje, rungtis gali kelios mokyklos, konkretaus miesto/rajono mokyklos ar tam tikros savivaldybės visų mokyklų atstovai.

Registracija

Registracijos forma: registracija baigta 

Paraiškoje nurodoma, kur vyks renginys, kas už jį atsakingas, kontaktiniai duomenys ir tikslus elektroninio pašto adresas, kuriuo viena diena iki olimpiados bus persiųstos pilnai paruoštos užduotys Power point formatu.

Registracija vyks iki vasario 25 d.  

Visi besiregistruojantys savaitės bėgyje po registracijos turi gauti patvirtinimą apie sėkmingą registraciją ir mokinių rezultatų suvedimo šabloną.

Vykdymas

Visi užsiregistravusieji užduotis gaus tik Multimedia power point formatu.

  1. Mokytojų prašymu ir mokytojų patogumui šiais metais visos 6-8 ir 9-12 klasių užduotys bus pateiktos Multimedia demonstravimui skirtu formatu. Todėl olimpiados organizatoriai gali užduotis rodyti mokiniams ekrane, o mokiniai atsakymus žymi specialiai parengtuose atsakymų lapuose (jie iš anksto išsiunčiami registracijos adresais).
  2. Užduotis mokiniams galima pateikti ir tradiciškai – atspausdinus. Prašome į tai atkreipti dėmesį ir tam iš anksto pasiruošti, nes spausdinant iš Power point formato popieriaus ir dažų sąnaudos yra labai didelės. 
  3. Rekomenduojama olimpiados vykdymo trukmė – 1 valanda.
  4. Dalyviams neprivaloma turėti kompasų, liniuočių ir matlankių, tačiau gali praversti įprastinis skaičiuotuvas.

Vertinimas

Užduotys sudaromos ir atsakymų lapas parengiamas taip, kad vieno mokinio darbui patikrinti pakaktų 2 min.

Apdovanojimas ir rezultatai

LGMA prašo pasibaigus renginiui atsiųsti rezultatų protokolą, kuriame turėtų būti nurodytos visų dalyvių pavardės, vardai, mokykla, mokytojo vardas ir pavardė, surinkti mokinio taškai. Rezultatų protokolas turi būti suvestas į excel formato lentelę, kurios šablonas organizatoriams bus išsiųstas kartu su registracijos patvirtinimu.

Rezultatų protokolus prašome siųsti šiuo adresu: manogaublys2@gmail.com

  1. Jeigu LGMA negauna rezultatų protokolo, tačiau pagal registraciją žinoma, kad tam tikroje vietoje toks renginys vyko ar turėjo vykti, kitais metais užduotys nesiunčiamos.
  2. Tik gavus dalyvių protokolą(us), LGMA siunčia Padėkos rašto šablonus. Mokytojai šį standartinės formos šiam renginiui paruoštą šabloną naudoja nugalėtojams apdovanoti.
  3. Prizinių ir apdovanojamų vietų skaičių nustato kiekvieno konkretaus renginio organizatoriai.

Organizacinis olimpiados „Mano gaublys 2022″ komitetas

Share This Post
13 komentarų
  1. Laba diena, ar galima olimpiadą mokykloje pravesti kitą dieną (vienom klasėm kovo 3 d., o kitom kovo 7-8 d.). ir per kiek laiko reikia atsiųsti protokolą? Ačiū

    Aistė R.

  2. Laba diena,
    Iki kada būtina atsiųsti rezultatų protokolus?

  3. Sveiki, ar Panevėžio mokykloms užduotis siųsite pagal registraciją? Nes iš jūsų po registracijos gavau atsakymą, kad olimpiada vyks centralizuotai, o iš Panevéžio savivaldybês – kad registruotumês savarankiškai.

    • Prašaome kreiptis į švietimo skyrių ir išsiaškinti, ar jie užregistravo Panevėžio mieste centralizuotą oliumpiadą. Jeigu švietimo skyrius užregistravo Panevėžio miestą – atskirai mokytojams užduotis siunčiamos nebus.

  4. Sveiki, užregistravau mokyklą Kauno mieste . Po registracijos iš jūsų gavau, kad olimpiada vyks centralizuotai. Teiravausi švietimo skyriaus pasirodo individualiai. Gal priskyrėte mane prie rajono. Kaip su užduotimis?
    Jūratė Č.

    • Sveiki, primename dar kartą, kad, jeigu savivaldybės švietimo skyrius arba centras olimpiadą organizuoja centralizuotai, tos savivaldybės mokykloms, net jeigu jos užsiregistravo, užduotys siunčiamos nebus. TAČIAU, jeigu olimpiada Jūsų savivaldybėje centralizuotai nevyksta, visos užsiregistravusios mokyklos užduotis gaus. Prašome komunikuoti tarpusavyje, nes yra tokių savivaldybių, kuriose olimpiada vyksta centralizuotai, bet mokytojai registruojasi dar ir patys.

  5. Labas rytas, nežinau, kur kreiptis klausti, bet gal žinote, ar Vilniuje olimpiada vyksta centralizuotai?
    Kadangi užduočių negavau.

  6. Laba diena, kokiu el. paštu galima siųsti olimpiados rezultatus?

  7. Laba diena,
    Į 2022 metų geografijos olimpiadą 6–12 klasėms „Mano gaublys” registravausi pati, užduotis gavau. Bet nutiko taip, kad susirgau ir turiu nedarbingumą. Mane pavaduojanti mokytoja kiek galėjo padėjo įgyvendinti šią olimpiadą. Darbus ištaisyti galiu tik po kovo 14dienos, nes mokykloje geografė esu tik aš. Tad ir rezultatus galėsiu atsiųsti tik kovo 14-18dienomis. Ar galiu taip padaryti?
    Livija L.

Rašyti komentarą