Informacija apie 7-8 klasių geografijos olimpiadą

LGMA olimpiadų organizavimo komitetas, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras skelbia informaciją apie II-ąją nacionalinę 7–8 klasių mokinių geografijos olimpiadą. 

  • Olimpiadoje gali dalyvauti 7–8 klasių mokiniai.
  • 2022 metų Olimpiados tema: Klimatas.
  • Olimpiada vykdoma nuotoliniu būdu dviem etapais: pirmasis – Atrankos etapas, antrasis – Šalies mokinių geografijos olimpiados etapas.

Olimpiados organizavimo tvarka

I. Atrankos etapas

  1. Arankos etapas vyks balandžio 12 d. Renginio pradžia: 10.00 val. 
  2. Už mokinių atranką į Atrankos etapą atsakingi geografijos mokytojai. Šiame etape užduotis rengia ir darbus vertina geografijos mokytojai.
  3. Apie ketinimą dalyvauti Atrankos etape savivaldybių (miestų, rajonų) švietimo skyriai siunčia paraiškas su mokinių duomenimis už Atrankos etapo organizavimą atsakingam Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrui ne vėliau kaip savaitė iki numatytos Atrankos etapo datos, specialioje formoje nurodo dalyvių ir juos parengusių mokytojų duomenis. 
  4. Atrankos etape dalyvauja po du 7 ir po du 8 klasės mokinius iš vienos mokyklos. Draudžiama keisti klases ir kvotas.
  5. Atrankos olimpiados etapo užduotis sudaro klausimai su pasirenkamaisiais atsakymais. 
  6. Užduotys Atrankos ir Šalies etape gali būti iš bendrosios ir regioninės geografijos, taip pat ir teminės olimpiados dalies (ne mažiau kaip 50% užduočių). Teminei ir bendrajai geografijos daliai programa nerengiama.
  7. Atrankos etapo užduotis bus pateikiamos GOOGLE apklausos formatu. Skelbiama nuoroda, kuri taps aktyvia tik olimpiados dieną (balandžio 12 d.) ir tik nuo 10.01 val. Šiuo metu ji uždaryta – įėjus į vidų pateikiamas štai toks įrašas “Naudojant formą „7–8 klasių nacionalinės geografijos olimpiados I turas. 2022 metai“ nebegalima pateikti atsakymų.
  8. Nuoroda į užduočių aplinką: https://forms.gle/c9T82emdNofuWZzYA 
  9. Visi olimpiados dalyviai PRIVALO pateiktą nuorodą iš anksto nusikopijuoti ir persikelti į kitą aplinką, kad olimpiados dieną nereikėtų užgriūti šios svetainės. LABAI prašome mokytojų informuoti apie tai savo mokinius ir laikytis šios rekomendacijos. 
  10. Balandžio 12 d., suvedus nuorodą į google adresyną, olimpiados dalyviai pateks į registracijos langą, kuriame privalo užpildyti prašomus laukelius. Tik tai atlikus olimpiados dalyviai galės patekti į užduočių aplinką.    

  11. Užduotims atlikti skiriama 40 min. Prašome visų olimpiados dalyvių atkreipti į tai dėmesį. 

  12. Užduotys bus vertinamos 1, 2 ir 3 taškais. Iš viso reikės atlikti 40 užduočių. 

  13. Šio etapo nugalėtojų, kurie pateks į Šalies etapo turą, rezultatai bus paskelbti balandžio 12 d., nuo 15.00 iki 17.00 svetainėje geografija.lt  

II. Šalies etapas

  1. Šalies etapas vyks balandžio 14 d., 10.00 val. 
  2. Mokiniai į Šalies olimpiados etapą atrenkami pagal LGMA geografijos olimpiadų organizavimo komiteto nustatytą praeinamąjį balą. Jis nustatomas susumavus visų Atrankos etapo dalyvių rezultatus. Nustačius praeinamąjį balą, sudaromas Šalies etapo dalyvių sąrašas, kuris skelbiamas interneto svetainėje geografija.lt
  3. Šalies etapo užduotis gali sudaryti atvirieji klausimai, su šaltinių (pvz., kartoschemų, nuotraukų, palydovinių vaizdų, diagramų, video medžiagos ar kt.) analize susiję klausimai. Geografinio vardyno užduotys bei praktinės užduotys, kurioje tikrinami įvairūs mokinių įgūdžiai ir gebėjimai.
  4. Šalies etapas vyks, prisijungus prie ZOOM platformos. Nuoroda į ZOOM platformą bus persiųsta visiems į Šalies etapą patekusiems dalyviams. Nuoroda į užduočių aplinką bus pateikta ZOOM platformoje Šalies etapo metu.   
  5. Pasibaigus Šalies etapui, organizacinis komitetas per savaitę po renginio geografija.lt svetainėje paskelbia Olimpiados nugalėtojus, o pilną rezultatų protokolą LMNŠC persiunčia savivaldybių švietimo skyriams.

III. Apdovanojimai

  1. Šalies etape skiriamos ne mažiau kaip trys pirmosios, penkios antrosios ir septynios trečiosios vietos kiekvienoje klasės kategorijoje.
  2. Olimpiados laimėtojai (I–III vietos) apdovanojami Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos I, II, III laipsnio diplomais ir medaliais.
  3. Mokytojai, parengę I, II, III vietas laimėjusius mokinius, apdovanojami LGMA padėkos raštais. 
  4. Medalius laimėję mokiniai ir jų mokytojai kviečiami atvykti į XXXIV Lietuvos mokinių olimpiados atidarymo ceremoniją, kurioje bus konkrečiai įvardyti ir apdovanoti I–III vietų laimėtojai.    

LGMA olimpiadų organizavimo komiteto ir LMNŠC informacija

 
 
 
 
Share This Post
6 komentarai
  1. Laba diena,
    mūsų rajone ši olimpiada bus organizuojama pirmą kartą. Kada, kur ir kaip bus pateikta registracijos forma (olimpiados organizavimo tvarkos 3 punktas). Ar užduotys vienodos 7 ir 8 klasių mokiniams?
    Ačiū

  2. Laba diena, kada bus pateikta registracijos forma?

  3. Laba diena,
    norėčiau paklausti, kaip užregistruoti mokinius į šią olimpiadą ir iki kada, nerandame jokių nuorodų.
    Ačiū

    • Už šios olimpiados organizavimą, tiksliau, mokinių registraciją, atsakingi švietimo skyriai. Kreipkitės į juos, jie turi visą informaciją

  4. Laba diena, ar užduotims atlikti užteks planšetinio ar reikia prie kompiuterio?

Rašyti komentarą