2023 m. Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada įvyko

Su skambiu šūkiu „Viskas Tavo rankose!“ EPA organizuojama Nacionalinė aplinkosaugos olimpiada (NAO) įvyko! Išaiškėjo, kas iš 7 ir 8 klasių mokinių geriausiai supranta, kas yra atsakingas vartojimas!

 

 

Lapkričio 16 dieną nuotoliniu būdu į NAO testo klausimus apie atsakingą vartojimą atsakymų ieškojo 2711 mokinių iš 184 Lietuvos mokyklų. Į visus 30 klausimų atsakė ir 100 balų surinko 3 mokiniai, o greičiausiai į juos atsakyti pavyko Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniui Žygimantui Narušiui. Jis savo atsakymus pateikė jau po 14 minučių ir 56 sekundžių. Sveikiname laimėtoją ir jo klasę, kuriam atitenka prizas – kelionė į vieną įdomiausių šalies muziejų!

Šių metų NAO buvo jubiliejinė – dešimtoji, o EPA partneriai išliko tie patys –Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) bendruomenė. LGMA komanda ruošė metodinę medžiagą ir testo klausimus, geografijos mokytojai ruošė mokinius, o KTU komanda pasirūpino, kad viskas vyktų sklandžiai.

Šių metų olimpiados ambasadorė ir įkvėpėja buvo atlikėja Monika Marija, ji dalijosi savo įžvalgomis apie atsakingą vartojimą, jos dainos žodžiai pasirinkti ir NAO šūkiui. Jis galioja ir renginiui pasibaigus!

Iki pasimatymo 2024 metų aplinkosaugos olimpiadoje 

Share This Post

Rašyti komentarą