LPAVT pakartotinis kreipimasis į ŠMM dėl etatinio apmokėjimo

Etatinis_amokėjimas_ar_mokytojas_robotasLietuvos pedagogų asociacijos vadovų taryba (LPAVT), kuriai priklauso ir LGMA, rugpjūčio mėnesį bendru raštu kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministeriją, atkreipiant dėmesį į būtinybę aktyvią veiklą pedagogų asociacijose numatyti etatinio apmokėjimo modelyje. Deja, į gautą viltingą atsakymą iš ŠMM, kaip parodė asociacijų apklausa, mokyklų vadovai praktiškai nesureagavo..

Lietuvos pedagogų asociacijos vadovų taryba spalio 22 dienos raštu dar kartą kreipėsi į ŠMM, akcentuodama, kad nors ŠMM deklaruoja, jog pedagogų asociacijos yra socialinis ŠMM partneris, bet kaip parodė asociacijų vadovų atlikta apklausa, už tokią veiklą etatiniame darbo modelyje iš esmės niekaip nėra apmokama.

LPAVT nariai rašte dar kartą akcentuoja, kad normatyviniuose etatinio mokytojų darbo apmokėjimo dokumentuose privalu numatyti, jog aktyviai asociacijų ir metodinėje veikloje dirbantiems žmonėms būtų numatoma ir apmokama kaip už veiklą švietimo bendruomenei.

Visą kreipmosi tekstą galima perskaityti čia: LPAVT_pakartotinis_raštas_ŠMM_dėl_etatinio

Mokytojų prašoma informuoti kolegas, mokyklų administracijas apie LPAVT iniciatyvas, diskutuoti šiais klausmais mokyklų bendruomenėse, asociacijų skyriuose, metodiniuose rateliuose, informuoti ir reikšti tvirtą poziciją savivaldybių švietimo skyriuose.

Share This Post

Rašyti komentarą