Lietuva pagal lenkus – Afrika

Lietuva_AfrikaNetylant aistroms dėl naujai priimto Švietimo įstatymo, kurį pasirašė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, stebina valstybės institucijų abejingumas atviro pobūdžio tyčiojimuisi, kurį praktikuoja Lietuvoje leidžiami tautinės lenkų mažumos leidiniai.

Vienas pagrindinių Lietuvos lenkų leidinių „Kurjer Wilenski“ savo interneto tinklalapyje turi „Tomo blogą“, kuriame negailima pastangų kuo smarkiau išsityčioti iš valstybės, kurios piliečiai bent oficialiai jie yra. Tiesa, „kurjerio“ leidėjai formaliai nuo šio skyrelio atsiriboja, tačiau „informacinė“ sklaida dėl to nemažėja.

„TOMO BLOGAS/BLOG TOMASZA“

Vienas kuklesnių nepaskelbto informacinio karo pavyzdžių – „Naujienų agentūros „Debilas“ pranešimas apie „europinius viešosios nuomonės tyrimus, kurie esą sukėlė diplomatinį skandalą“.

„Štai rezultatai, rašo „sudebilėjęs“ „Kurjer Wilenski“ „blogeris“:

Į klausimą, kokias asociacijas jums kelia Lietuva (Jak kojarzy ci się Litwa?), atsakyta:

a) geras – 1 proc.,

b) prastas – 1 proc.,

c) neturiu nuomonės – 1 proc.

Likusieji 97 proc. atsakymų buvo: „O kas yra ta Litfa?“

„Kurjer Wilenski“ šį juokelį iliustruoja iškalbingu Lietuvos „žemėlapiu“. Į tokius puskvailius būtų geriausia paprasčiausiai nekreipti dėmesio. Jei tai būtų privataus laikraščio pasidarkymas. Tačiau bent jau pernai „Kurjer Wilenski“ yra gavęs Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo paramą prenumeratos pristatymui į kaimo gyvenamąsias vietoves. Nedaug, puspenkto tūkstančio litų, tačiau save gerbianti valstybė tokioms „agentūroms“ neturėtų duoti nė cento.

Šaltinis: alfa

Share This Post
3 komentarai
  1. Jūs beje ir gi prisidėjote prie šios informacijos sklaidos įdėdami tiesioginę nuorodą. Reikėtų vengti tokių dalykų.

  2. Sunku patikėti, kad Lietuvos piliečiai galėtų taip menkinti valstybę, kurioje gyvena. Net įvertinus faktą, kad gyvename demokratinėje pliuralistinėje visuomenėje. Juoba kad ten panaudoti nevykę geografiniai elementai. Todėl ir norėjosi parodyti tą pirminį šaltinį, kuris skelbia tokią informaciją. Nemanau, kad tai reklama, aš ten apsilankiau vieną kartą ir daugiau tokiose abejotinos reputacijos žmonių su nederančiu tolerantiškai visuomenei mąstymu bloguose lankytis nežadu.
    Dar vienas argumentas – tokie dalykai rodomi jūsų ir mano pinigais remiamose informacijos sklaidos priemonėse, todėl žinoti šiuos šaltinius ir adekvačiai juos vertinti tikrai neprošal.

  3. Pritariu LGMA nuomonei,nesilankau tokiuose puslapiuose,bet žinoti apie tokius dalykus tikrai verta.

Rašyti komentarą