Nauji mokslo metai su naujais vadovėliais

Jonuciai ZEME 8 Kauno rajono Garliavos Jonučių vidurinėje mokykloje visi geografijos mokytojai pradėjo dirbti pagal naujas ugdymo programas su naujais geografijos vadovėliais.

Sėkmingam darbui su mokiniais nepakanka naujų dokumentų, gražiai ar naujoviškai surašytų reikalavimų mokinių žinioms ir įgūdžiams. Visaverčiam darbui reikalingos naujos mokymo priemonės. Iš ilgametės mokytojo patirties žinau, kad dirbti su senais ar skirtingais vadovėliais įmanoma, tačiau labai sudėtinga ir toks darbas atima nepaprastai daug jėgų bei energijos. Todėl visada siekiu, kad mano mokykloje būtų pasirūpinta įsigyti naujausių vadovėlių. Šiais mokslo metais mūsų aštuntokai pradėjo dirbti su naujausiais serijos ŽEMĖ vadovėliais.

Mūsų mokykla iš anksto lokavo pinigus ir artimiausiu metu užsakys visą komplektą serijos GAUBLYS geografijos vadovėlių 11-12 klasei Gamtinė geografija.

Kadangi esu direktoriaus pavaduotojas, puikiai žinau, kiek krepšelio lėšų skiriama vadovėliams ir mokymo priemonėms. Nepaisant krizės, mūsų mokykloje pakanka lėšų ir vadovėlių fondams papildyti, ir naujausioms metodinėms priemonėms įsigyti. Keista girdėti, kaip kitų mokyklų mokytojai skundžiasi, kad jų mokyklų vadovybė nuolat kala į galvas, jog pinigų nėra, pinigų nėra. Manau, kad tai gali būti neracionalaus, nekontroliuojamo ir neatsakingo pinigų administravimo rezultatas. Rekomenduoju labiau domėtis pinigų skirstymu, reikalauti, kad geografijos ugdymui kiekvienais metais būtų nupirkta bent kažkas. Gal tada ir geografijos kabinetai sužibės, ir mokytojams atsiras daugiau galimybių individualizuoti, diferencijuoti mokymo procesą, ugdyti gebėjimus bei vykdyti tyrimus.

Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos geografijos mokytojas ekspertas

Valentinas Padriezas

Share This Post
7 komentarai
  1. Valentinas šaunuolis – savo stiliuje.

  2. Šaunu Valentinai

  3. vadovėlių dar neturiu, bet jau nauji Atlasai koks niekalas, žemėlapis mažas , kraštai priraštyti, visus blaško , o dar užduotys atlasuose tai nei šis nei tas, pagal pratybas niekas neatitinka, net nėra objektų kurie reikalingi atliekant užduotis.

  4. Vadoveliai nauji tai gerai, ypac p.Salnos, bet kas mums naujus nupirks jei seni dar galioja, su mokykla reiks pyktis.Manyciau, kad sunkmeciu ne laikas dar naujiems tik suintriguoja.

  5. Su niekuo nereikia pyktis. Taip, egzistuoja problema, kad keičiantis programoms nepagalvota apie naujus vadovėlius, kuriems lėšos buvo drastiškai nukirstos. Visame normaliame pasaulyje naujų programų startas reiškia ir naujų vadovėlių atsiradimą. Naujus vadovėlius geografijai Lietuvoje leidžia Briedis, Šviesa, DIDAKTA. Mokyklos ir mokytojai patys sprendžia, ką pirkti, kada pirkti ir kiek pirkti. Tačiau galioja svarbi taisyklė: jei nėra galimybės nupirkti reikalingų ir kokybiškų priemonių visiems mokiniams, normali mokykla jas perka palaipsniui. Vienas vienintelis komplektas vadovėlių klasėje, kai jie išdalinami per pamoką, yra žymiai geriau, nei darbas pagal naujas programas su senais vadovėliis.

  6. Mielas Valentinai, geras straipsnis, gaži reklama.Aš taip pat dirbu su naujuoju vadovė liu, tik pradėjau nuo šeštos klasės.kitais pirksime toliau.Mokykloje dėl naujų vadovėlių yra supratimas.Dėl naujojo interaktyvaus atlaso pritarčiau Danai. Manau, senasis buvo geresnis.

  7. Mielas Valentinai, geras straipsnis, gaži reklama.Aš taip pat dirbu su naujuoju vadovėliu,tik pradėjau nuo šeštos klasės.kitais pirksime toliau.Mokykloje dėl naujų vadovėlių yra supratimas.Dėl naujojo interaktyvaus atlaso pritarčiau Janinai. Manau, senasis buvo geresnis.

Rašyti komentarą