Mokinių inicijuota geografinių darbų paroda Marijampolėje

VulkanasMarijampolės švietimo centre kovo mėnesį kelias savaites veikė moksleivių iš Kazlų Rūdos pagrindinės mokyklos ir Igliaukos Anzelmo Matučio vid. mokyklos geografijos darbų paroda. Ji buvo skirta paminėti Žemės dienai ir pavadinta “Pasaulis – vaikų akimis”. Parodos iniciatorė ir organizatorė – šių abiejų mokyklų geografijos mokytoja Virginija Matulaitienė. Pasak šios iniciatyvios ir jau trečią dešimtį dirbančios mokytojos, norą surengti tokią parodą parodė patys mokiniai. Pernai panaši paroda buvo surengta Kazlų Rūdos pagrindinėje mokykloje, o šiemet vaikai panoro, kad su jų darbais susipažintų ir kitų mokyklų bendruomenės.

Labiausiai parodoje akį traukė įspūdingi ir su didžiule išmone sukurti maketai. Tarp jų – ugnikalniai, cunamiai, kalnai, įvairūs gaubliai. Labai svarbu, kad ugdant ekologinį mokinių supratimą apie mūsų aplinką, visos priemonės pagamintos iš antrinių žaliavų: popieriaus, vaško ir kt. Parodoje buvo eksponuojami ir plakatai bei sienlaikraščiai su mokinių surinkta medžiaga apie pasaulio šalis, gamtos reiškinius, įdomias Lietuvos ir pasaulio geografines vietoves. Taip pat referatai pačia įvairiausia tematika.
Mokytoja Virginija Matulaitienė naudoja įvairias priemones ir būdus sudominti mokinius geografija. Tuo tikslu ji ir deda pastangas su mokiniais daryti ką nors įdomesnio, originalesnio. Taip, pasak mokytojos, geriau įsisavinama ir informacija, ir skatinama mokinių iniciatyva bei motyvacija.
Pasak mokytojos, parodos ekspoziciją rengė apie 100 mokinių iš abiejų mokyklų. Ši paroda – vienas iš būdų pasidalinti pedagogine patirtimi. Šią parodą apžiūrėjo Marijampolės krašto geografijos mokytojai, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas. Apie parodą rašė Marijampolės spauda, parodytas reportažas per Marijampolės televiziją.

Parengė: Rytas Šalna
Fotografijos: Virginijos Matulaitienės


Share This Post
2 komentarai
  1. oho koki grazus darba:D

  2. nemegstu sitos mokytojos, nieko neismoko o kai uzduoda koky “projektinį darbą” tai gali nemiegot visą savaitgalį, o paskui pasirodo kad nemiegojai be reikalo – ji tik pasižiūri ar pakankamai paveiksliukų, o informacijos nė nepaskaito

Rašyti komentarą