Šiaulių rajono mokyklos paminėjo Lietuvos etnografinių regionų metus

I vietos laimėtoja - Bubių mokyklos komanda2015-ieji – Lietuvos etnografinių regionų metai. LR Seimas tokį nutarimą priėmė įvertindamas tai, kad viena iš svarbiausių Europos Sąjungos regioninės politikos krypčių yra regioninio, istorinio ir kultūrinio savitumo išsaugojimas bei pabrėždamas Lietuvos etnografinių regionų istorinę reikšmę ir savitumo puoselėjimo svarbą. Šiaulių rajono mokyklos šiuos metus paminėjo dalyvaudamos tradicinėje, jau penktojoje, komandinėje geografijos olimpiadoje. Renginys buvo organizuotas sausio 29 dieną Kuršėnų Pavenčių pagrindinėje mokykloje.

Olimpiada vyko protų mūšio principu. Kadangi Lietuvą sudaro penki XIII amžiuje susiformavę etnografiniai regionai – Aukštaitija, Žemaitija, Dzūkija (dar vadinama Dainava), Suvalkija (Sūduva) ir Mažoji Lietuva, kiekvienam regionui buvo skirtas vienas turas, susidedantis iš 10 klausimų. Užduotis sudarė mokytojos R. Kelpšienė, G. Kazimieraitienė, J. Astrauskienė, O. Venckienė ir  E. Matulevičienė. Mokiniai turėjo pademonstruoti žinias apie Lietuvos etnografinių regionų tautinius kostiumus, patiekalus, architektūrą, žymius žmones, gamtos ypatumus, istorinę raidą ir t. t. Daugiausia teisingų atsakymų pateikė ir I vietą laimėjo Bubių pagrindinės mokyklos mokiniai, antrą – Kuršėnų Pavenčių mokykla, trečią – Raudėnų mokykla.

Nors renginys truko dvi valandas, jis tikrai neprailgo. Namo iškeliavome gerokai papildę savo žinių bagažą, kuris pravers ne tik geografijos pamokose.

I_turas_Lietuvos etnografiniai regionai

II_turas_Lietuvos etnografiniai regionai

III_turas_Lietuvos etnografiniai regionai

IV_turas_Lietuvos etnografiniai regionai

V_turas_Lietuvos etnografiniai regionai

Šiaulių rajono Kuršėnų Pavenčių mokyklos geografijos mokytoja metodininkė

Estera Matulevičienė


Share This Post

Rašyti komentarą