LGMA ir LITEXPO kviečia 6-12 klasių moksleivius dalyvauti Žinių konkurse (Papildymas1)

adventur_logo_2015Lietuvos geografijos mokytojų asociacija kartu su LITEXPO kviečia 6-12 klasių moksleivius iš visos Lietuvos registruotis bei dalyvauti Žinių konkurse „Pažink Lietuvos miestus“. Konkursas vyks sausio 22 dieną parodos „ADVENTUR 2016“ 3 salės „Atrask Lietuvą“ galerijoje.

2016 m. sausio 22-24 dienomis vyks ketvirtoji tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda ADVENTUR. Parodos ADVENTUR 2016 akcentas – miestų turizmas. Kiekvienas Lietuvos miestas yra išskirtinis, turintis savitą istoriją, kultūrą, tradicijas, lankomus objektus. Parodoje Lietuvos miestų turizmą atstovaus net 44 Lietuvos savivaldybės.

.

SVARBI INFORMACIJA

Moksleivių grupės, lydimos mokytojų į parodos teritoriją pateks pro jiems skirtą atskirą įėjimą „TIK MOKYTOJAMS IR MOKINIAMS“.

Vykstant į parodą būtina turėti moksleivių ir lydinčių asmenų sąrašą, kurį reikės pateikti prie įėjimo apsaugos darbuotojui.

Mokinių (konkurso ir pamokos dalyvių bei konkurso sirgalių) ir mokytojų, vykstančių į parodą, skaičius neribojamas.

KVIETIMAS MOKYTOJAMS IR MOKINIAMS Word byla atsisiuntimui

KVIETIMAS MOKYTOJAMS IR MOKINIAMS Pdf byla atsisiuntimui

Konkurso turinys

Konkurso klausimai apims Lietuvos miestų geografiją ir istoriją, daugiau dėmesio pagal galimybes akcentuojant į garsių objektų (gamtos, kultūros, ūkio) geografiškumą, išskirtinumą, unikalumą.

Konkurso klausimai bus susiję ne tik su konkrečiais objektais ar miestų teritorijomis, bet ir su miestų geografine padėtimi, išskirtiniais gamtos ypatumais.

Konkurso klausimai bus susiję tik su tais miestais, kurie yra oficialūs ADVENTUR 2016 parodos dalyviai: Alytus, Anykščiai, Birštonas, Druskininkai, Ignalina, Jonava, Jurbarkas, Kaišiadorys, Kaunas, Kėdainiai, Klaipėda, Kretinga, Kupiškis, Lazdijai, Marijampolė, Molėtai, Pagėgiai, Palanga, Plungė, Prienai, Radviliškis, Raseiniai, Rokiškis, Skuodas, Šiauliai, Šilutė, Švenčionys, Tauragė, Telšiai, Trakai, Ukmergė, Utena, Varėna, Vilnius, Zarasai.

LITEXPO puslapyje yra papildytas sąrašas miestų, kurie irgi prisijungė prie parodos dalyvių.

Į klausimus gali būti įtraukti objektai, kurie išsidėstę ne tik išvardytų miestų administracinėse ribose, bet greta ar netoli.

Konkurso forma

Konkurso klausimai vienas po kito bus perskaitomi ir demonstruojami ekrane. Dauguma klausimų bus iliustruoti. Visi dalyviai gaus atsakymams fiksuoti skirtus lapus (ATSAKYMŲ LAPAS), į kuriuos reikės įrašyti teisingus atsakymus arba pažymėti teisingą atsakymą žyminčią raidę.

Mokiniams reikės atsakyti į 30 klausimų (klausimų skaičius abejoms mokinių kategorijoms tas pats).

.

Konkurso dalyviai

Konkurse kviečiami dalyvauti 6-12 klasių moksleiviai iš visos Lietuvos. Dalyviai varžysis dviejose kategorijose: 6-8 klasių mokiniai; 9-12 klasių mokiniai.

Kiekvienoje kategorijoje bus registruojama po 100 moksleivių.

.

Konkurso dalyvių atranka

6-8 klasių kategorija: viena mokykla į konkursą gali registruoti iki 3 mokinių (po vieną mokinį iš vienos klasės srauto)

9-12 klasių kategorija: viena mokykla į konkursą gali registruoti iki 4 mokinių (po vieną mokinį iš vienos klasės srauto)

.

Dalyvių registracija

Registracijos pradžia 2015 m. gruodžio 9 diena

Registracijos pabaiga 2016 m. sausio 11 diena

Registruoti moksleivius į konkursą gali tik mokytojai. Registracija vyksta šiuo adresu: lgmakonkursas@gmail.com

Iš mokytojų prašoma nurodyti: mokyklos pavadinimas / mokytojo vardas ir pavardė / mokinių skaičius ir klasės, kuriose mokosi kiekvienas dalyvis.

Paskubėkite, nes kiekvienoje kategorijoje gali dalyvauti tik po 100 mokinių. Raginame drąsiau registruoti 6-8 klasių moksleivius.

.

Konkurso darbo laikas

11.00-12.00 val. 6-8 klasių moksleivių konkursas

12.00-12.45 val. Geografijos pamoka kitaip su keliautoju Makaliumi ir geografu Rytu Šalna

13.00-14.00 val. 9-12 klasių moksleivių konkursas

14.00-15.00 val. konkurso nugalėtojų paskelbimas ir apdovanojimas

Kviečiame mokytojus ir moksleivius palaikyti savo progimnazijų ir gimnazijų atstovus ir atvykti į parodą ADVENTUR 2016 su sirgalių komanda. Moksleiviams ir mokytojams paroda taps gyva, interaktyvia geografijos pamoka, kurioje laukia neatrasti Lietuvos ir pasaulio kampeliai, susitikimai su garsiais keliautojais, jų pasakojimai ir patyrimai.

Parodoje mokytojai ir mokiniai kartu galės susipažinti su Lietuvos miestais, istorija, gamta ir kultūra, sužinoti kokias ekskursijas, maršrutus ir edukacines keliones siūlo Lietuvos turizmo atstovai, kaip planuoti išvykas su moksleiviais, kaip kelionių metu galima geriau pažinti Lietuvą ir atrasti kultūrines kiekvieno šalies regiono ypatybes.

Suplanuokite ekskursijas ir išvykas su mokiniais parodoje „ADVENTUR 2016“, pažinkite Lietuvą ir pasaulį, perkeldami pamokas už mokyklos ribų.

ADVENTUR 2016 užims tris temines sales: „Atrask Lietuvą“, „Pažink Pasaulį“, „Poilsiauk aktyviai“. Parodoje dalyvaus per 200 turizmo verslo atstovų iš 23 pasaulio šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Čekijos, Filipinų, Gruzijos, Indonezijos, Irano, Italijos, Kipro, Kinijos, Kroatijos, Lenkijos, Omano, Portugalijos, Rusijos, Slovakijos, Seišelių salų,

Daugiau informacijos apie ADVENTUR 2016 – www.litexpo.lt, adventur@litexpo.lt.

ADVENTUR2016_konkursas_moksleiviams pdf

ADVENTUR2016_konkursas_moksleiviams word

LGMA ir LITEXPO informacija

Share This Post
7 komentarai
  1. Sveiki, kaip sužinoti ar registracija į konkursą patvirtinta ? Gal paskelbsite daugiau informacijos apie konkursą (užduotys, konkurso vykdymas- raštu, internetu ?) Iš anksto dėkoju.

    • Visiems užsiregistravusiems yra išsiųsti atsakymai. Turėjote gauti. Pasitikrinkite prašome. Užduotys bus testinio pobūdžio, panašiai kaip Respublikinėje olimpiadoje Vaizdinė užduotis, kai rodomos skaidrės. Atsakyti reikės pasirenkant vieną iš A B C ar D atsakymų variantų. Sėkmės

  2. Ačiū, papildymo labai laukėm 🙂

  3. Ar teisingai supratau, kad konkurso dalyviams įėjimas nemokamas? Tereikia turėti sąrašą?

    • Taip, mokinių grupėms, lydimoms mokytojų, už įėjimą į parodą mokėti nereikia, bet prieš įeinant būtina parodyti direktoriaus patvirtintą sąrašą.

  4. Sveiki,
    Šiauliečių vardu labai dėkojam Rytui Šalnai ir LGMA komandai už puikią idėją – Lietuvos mokinių konkursą “Pažink Lietuvos miestus”, atvirą geografijos pamoką, už galimybę nemokamai apsilankyti su moksleiviais “ADVENTUR 2016” parodoje. Jaunimui labai patiko Jūsų su Makaliumi pristatyti kelionių įspūdžiai – geografijos dalyko populiarinimui suteikėte didžiulį svorį!
    Pagarbiai,
    Gitana Kazimieraitienė
    Šiaulių Juliaus Janonio gimnazija

  5. Sveiki,
    Kaip gera, kad suorganizavote konkursa, kad galėjome buti gražiame atidaryme.
    Dėkui už pamoką kitaip.
    Kur galėtumėm pamatyti klausimus ir atsakymus bei nugalėtoju sąrašą?
    Iki kitu metu susitikimo Advanture.
    Sėkmės

Rašyti komentarą