2020 metų geografijos olimpiada 6–12 klasėms „Mano gaublys” (REGISTRACIJA SUSTABDYTA)

LGMA informuoja, kad pradedama registracija į IX geografijos olimpiadą MANO GAUBLYS. 2020 metų olimpiadoje kviečiami dalyvauti 6–8 bei 9–12 klasių geografijos mokomuoju dalyku besidomintys moksleiviai. Olimpiada 6-8 klasėms įvyks kovo 4 d., o 9-12 klasėms – kovo 5 d.

Olimpiados „Mano gaublys” 6–12 klasėms taisyklės

Renginio tikslas

  1. Skatinti mokinių domėjimąsi geografija ir jos populiarinimą Pagrindinėje ir Vidurinėje bendrojo lavinimo mokyklose.
  2. Sudaryti galimybes visiems 6–12 klasių mokiniams varžytis konkrečios mokyklos, kelių mokyklų, rajono, miesto, regiono mastu.
  3. Sudaryti galimybes atsirinkti stipriausius mokinius, galinčius dalyvauti kituose geografijos konkursuose ir olimpiadose.
  4. Padėti mokytojams greitai ir efektyviai surengti geografijos olimpiadą 6–12 klasių mokiniams. Tuo tikslu LGMA parengia užduotis, žemėlapius, kartoschemas, kitas iliustracijas, galutinį užduočių maketą, vertinimo lentelę.

Renginio dalyviai

  1. Olimpiadoje dalyvauja norintys arba atrinkti 6, 7, 8, 9, 10, 11 ir 12 klasių mokiniai. Dalyviai rungiasi savo klasės kategorijose. Mokinių atranką į olimpiadą organizuoja geografijos mokytojai.
  2. Geografijos mokytojui arba bendruomenei nutarus, gali būti nustatomas dalyvių skaičius.
  3. Renginys gali būti organizuojamas vienoje mokykloje, rungtis gali kelios mokyklos, konkretaus miesto/rajono mokyklos ar tam tikros savivaldybės visų mokyklų atstovai.

Registracija

Registracija sustabdyta.

Paraiškoje nurodoma, kur vyks renginys, kas už jį atsakingas, kontaktiniai duomenys ir tikslus elektroninio pašto adresas, kuriuo viena diena iki olimpiados bus persiųstos pilnai paruoštos užduotys Power point formatu.

Visi besiregistruojantys kelių dienų bėgyje po registracijos turi gauti patvirtinimą apie sėkmingą registraciją ir mokinių rezultatų suvedimo šabloną.

Vykdymas

Visi užsiregistravusieji užduotis gaus tik Multimedia power point formatu.

  1. Mokytojų prašymu ir mokytojų patogumui šiais metais visos 6-8 ir 9-12 klasių užduotys bus pateiktos Multimedia demonstravimui skirtu formatu. Todėl olimpiados organizatoriai gali užduotis rodyti mokiniams ekrane, o mokiniai atsakymus žymi specialiai parengtuose atsakymų lapuose (jie iš anksto išsiunčiami registracijos adresais).
  2. Užduotis mokiniams galima pateikti ir tradiciškai – atspausdinus. Prašome į tai atkreipti dėmesį ir tam iš anksto pasiruošti, nes spausdinant iš Power point formato popieriaus ir dažų sąnaudos yra labai didelės. 
  3. Rekomenduojama olimpiados vykdymo trukmė – 1 valanda.
  4. Dalyviams neprivaloma turėti kompasų, liniuočių ir matlankių, tačiau gali praversti įprastinis skaičiuotuvas.

Vertinimas

Užduotys sudaromos ir atsakymų lapas parengiamas taip, kad vieno mokinio darbui patikrinti pakaktų 2 min.

Apdovanojimas ir rezultatai

LGMA prašo pasibaigus renginiui atsiųsti rezultatų protokolą, kuriame turėtų būti nurodytos visų dalyvių pavardės, vardai, mokykla, mokytojo vardas ir pavardė, surinkti mokinio taškai. Rezultatų protokolas turi būti suvestas į excel formato lentelę, kurios šablonas organizatoriams bus išsiųstas kartu su registracijos patvirtinimu.

  1. Jeigu LGMA negauna rezultatų protokolo, tačiau pagal registraciją žinoma, kad tam tikroje vietoje toks renginys vyko ar turėjo vykti, kitais metais užduotys nesiunčiamos.
  2. Gavus visų dalyvių protokolus, LGMA parengia Padėkos rašto šabloną ir patalpina jį nurodytu adresu. Mokytojai šį standartinės formos šiam renginiui paruoštą šabloną naudoja nugalėtojams apdovanoti.
  3. Prizinių ir apdovanojamų vietų skaičių nustato kiekvieno konkretaus renginio organizatoriai.

Organizacinis olimpiados „Mano gaublys 2020″ komitetas

Share This Post
5 komentarai
  1. Laba diena
    Ar gali 6-12 klasių mokiniai konkurse dalyvauti kovo 6d., ar nebūtų per vėlu? Nes tik tą dieną dirbsiu kitoje mokykloje. Ačiū

    • Laba diena,

      taip, galima. Tik prašome pasistengti rezultatus atsiųsti tą pačią savaitę.

  2. Laba diena,
    Ar galiu progimnazijoje vykdyti olimpiadą kovo 5 dieną, nes 4 -ą dirbu kitoje mokykloje?
    Dėkoju.

  3. Laba diena,
    Nespėjome užsiregistruoti, gal dar būtų galimybė sudalyvauti.
    Dėkoju.

Rašyti komentarą