Kovo 14 d. – atvira pamoka „Rusijos dezinformacija apie karą. Kaip apsaugoti protus ir širdis?“

Kuo mus nori įtikinti Rusija ir ką daryti, kad neprisidėtume prie karo? Kokie pagrindiniai informaciniai taikiniai ir žinutės? Apie tai Lietuvos kariuomenės majoras Gintautas Ciunis kalbės atviroje pamokoje „Rusijos dezinformacija apie karą. Kaip apsaugoti protus ir širdis?“

Pamoka bus tiesiogiai transliuojama pirmadienį, kovo 14 d., nuo 11 val. Ji skirta 7–12 klasių mokiniams (amžius – nuo 13 iki 18 metų).

Tiesioginės transliacijos nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=jqR0JkH4SA4.

Gintautas Ciunis yra Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Karinių viešųjų ryšių skyriaus vedėjas. Jis – vienas iš vadinamojo „Kabulo vienuoliktuko“, padėjusio į Lietuvą atskraidinti misijos Afganistane metu lietuviams talkinusius vertėjus.

Tai jau penktoji pamoka iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inicijuoto atvirų pamokų ciklo, kuris skirtas Lietuvos mokinius supažindinti su Ukrainos istorija, bendrais Lietuvos ir Ukrainos ryšiais, didvyriškai su Rusijos agresija kovojančios šalies situacija ir karo iškeltais iššūkiais, tokiais kaip dezinformacija, krašto apsauga, psichologinė sveikata ir kt.

Ciklą rengia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su partneriais – Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka ir Lietuvos nacionaline UNESCO komisija.

Mokykloms nebūtina koreguoti pamokų tvarkaraščių ir jungtis prie pamokos jos transliacijos metu. Visų pamokų įrašai skelbiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos „Youtube“ kanale. Įrašytas pamokas galima su moksleiviais peržiūrėti per artimiausias istorijos, dorinio ugdymo ar kitų dalykų pamokas, klasės valandėles.

Šaltinis: Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Share This Post

Rašyti komentarą