Konkursas – „Akmeninis Žemės archyvas”

Geologijos tarnyba logoLietuvos geologijos tarnyba, bendradarbiaudama su Lietuvos geografijos mokytojų asociacija bei kitomis Lietuvos ir Lenkijos institucijomis bei organizacijomis, skelbia moksleivių dailės darbų konkursą. Tema – „Akmeninis Žemės archyvas”.

.

MŪSŲ ŽEMĖ – PRAEITYJE, ŠIANDIEN IR ATEITYJE,

TEMA – AKMENINIS ŽEMĖS ARCHYVAS

SĄLYGOS

KONKURSAS ORGANIZUOJAMAS III–VI KLASIŲ MOKINIAMS. Kviečiame gamtos pažinimo, geografijos ir pradinių klasių mokytojus organizuoti šį geologinio-gamtinio pobūdžio konkursą mokyklose. Moksleivių dailės darbų konkursas vyks dviem etapais.

Konkurso tema –  AKMENINIS ŽEMĖS ARCHYVAS (akmenys, uolos, kalnai, kristalai…)

Konkurso pradžia – 2011 m. sausio 10 d., pabaiga – 2011 m. balandžio 29 d.

DAILĖS DARBŲ FORMA – A4 (rašomojo lapo) formatas: piešiniai flomasteriais, pieštukais, tušu, guašu, akvarele ir pan., karpiniai iš spalvoto popieriaus, klijuoti, siuvinėti, megzti, piešti kompiuteriu ar atlikti kitokia technika. Kitoje darbo pusėje turi būti nurodytas mokinio, mokytojo (organizavusio konkursą) ir mokyklos kontaktai:

Mokinys Mokytojas Mokykla
Vardas Vardas Pavadinimas
Pavardė Pavardė
Klasė
Adresas Adresas Adresas
Tel. Nr. Tel. Nr. Tel. Nr.

KONKURSO EIGA: Mokytojai – konkurso organizatoriai, iš visų dalyvaujančių klasių išrenka 3 pačius originaliausius, atitinkančius temą ir formą dailės darbus ir siunčia juos paštu į Lietuvos geologijos tarnybą.

ATRINKTUS 3 DAILĖS DARBUS iki 2011 m. Balandžio 29 d. SIŲSTI šiuo adresu:

LIETUVOS GEOLOGIJOS TARNYBA,

S. Konarskio g. 35,

LT-03123 Vilnius

tel. : (85) 233 15 35

faks.: (85) 233 61 56

http://www.lgt.lt, el. p. lgt@lgt.lt

KONKURSO FINALAS LIETUVOJE. Visus iš Lietuvos mokyklų gautus dailės darbus (atsiųstus iki balandžio 29 d.) vertins nepriklausoma komisija, kurios sudėtyje bus atstovai iš Lietuvos geologijos tarnybos, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos, Užsienio reikalų ministerijos, Lenkijos instituto Vilniuje ir J. Vienožinskio dailės m-klos. Komisija išrinks 3 geriausius moksleivių darbus ir paskelbs laimėjusių moksleivių pavardes ir mokyklas Lietuvos geologijos tarnybos interneto tinklalapyje, adresu: http://www.lgt.lt, ir asmeniškai. Į konkurso finalą pateks ir 3 konkursą organizavę mokytojai, kurių mokinių darbus įvertins komisija. Moksleivių dailės darbai bus eksponuojami Lietuvos geologijos tarnyboje.

TARPTAUTINIS KONKURSO ETAPAS. Trys moksleiviai ir vienas mokytojas, laimėję dailės darbų konkursą Lietuvoje, dalyvaus Lietuvos–Lenkijos antrajame dailės darbų konkurso etape, kuris vyks Lenkijoje. Konkurso finale varžysis originaliausi 3-jų moksleivių iš Lietuvos ir 3-jų moksleivių iš Lenkijos dailės darbai. Konkurso finalas vyks birželio 2– 5 d. Varšuvoje.

PRIZAI NUGALĖTOJAMS. Visiems konkurso dalyviams bus išsiųsti padėkos raštai. Lietuvos etapo laimėtojai vyks į Lenkiją, kur dalyvaus antrajame konkurso etape. Finalo dalyvių laukia ekskursijos į Varšuvos geologijos muziejų, Varšuvos senamiestį ir Juros periodo parką ir prizai.

Konkurso plakatas

Salygos

Lietuvos geologijos tarnyba

Telefonas pasiteirauti: (85) 233 15 35

Share This Post

Rašyti komentarą