Geografinio rašinio konkursas

Geografinio rašinio konkursas – tai paprastas darbelis, skirtas pagerbti žymaus geografo Rimanto Krupicko atminimą. Konkurso tikslas – tęsti doc. Rimanto Krupicko idėjas, skatinti jaunimą keliauti, pažinti ir iš naujo atrasti Lietuvą.

Rimantas Krupickas yra sakęs: „Mano gyvenimas yra kelionė, nuostabi kelionė…“ Jis daug keliavo po Lietuvą, labai ją mylėjo, didžiavosi esąs lietuvis. Mokėjimu atrasti paprastų dalykų grožį darė įtaką ir įspūdį daugeliui žmonių. Pats to nejausdamas vien savo nuoširdumu, paprastumu, teisingumu, keitė ir kitų gyvenimus. Tai buvo tikras pedagogas, mokęs studentus ne moralais ar ypatingais metodais, o nuoširdžiu darbu, tėvynės meile, tikru tikėjimu, jog gerumas sugrįžta. Tik „dideli“ žmonės, asmenybės palieka tiek gražių prasmingų darbų, idėjų, minčių…

Norima, kad Rimanto Krupicko idėjos, mintys ir tas nuoširdumas tiesiog keliautų po Lietuvą – gal kas atras?… Gal kas keliaudamas po Lietuvą patirs nepamirštamų įspūdžių, kuriuos labai norės papasakoti kitiems?… O gal kas pats pasidarys bent truputėlį geresnis, nuoširdesnis…  Pabandykime, atraskime savo Lietuvą!

Gerbiami, mokytojai, geografinio rašinio konkursas „Mano atrasta Lietuva“ prasid4jo 2010 m. gegužės 1 d.

Renginio nuostatai: Geografinio rašinio konkurso NUOSTATAI

Prašome perduokite šią žinią mokiniams. Sėkmės Jūsų dideliuose ir mažuose darbuose.

Geografinio rašinio konkurso idėjos autorė Aušra Narbutaitė – Jorgensen

Share This Post
1 komentaras

Rašyti komentarą