2012 M. GEOGRAFIJOS VALSTYBINIO BRANDOS EGZAMINO BANDOMOJI UŽDUOTIS

Remiantis 2008 m. gegužės 30 d. Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro patvirtintu „Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo ir brandos egzaminų tobulinimo 2008–2012 metais priemonių planu“ nuo 2012 metų vyks geografijos valstybinis brandos egzaminas.

Skelbiame geografijos valstybinio brandos egzamino užduotį, kuri buvo išbandyta vykdant Nacionalinio egzaminų centro projektą „Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo ir brandos egzaminų sistemos tobulinimas“ (2010 m).

VALSTYBINIO GEOGRAFIJOS EGZAMINO BANDOMOJI_PILOTINĖ UŽDUOTIS

Share This Post
12 komentarų
  1. O užduotis tai su klaida, gerbiamieji geografai. 9 klausimas turi daugiau nei vieną teisingą atsakymą…

  2. Gera pastaba. Reikia manyti, kad kurejai federacinei valstybei priskyre Jungtine Karalyste. Si valstybe turi panasia i federacine struktura, nes visos karalystes dalys labai savarankiskos, galima sakyti, kad zymiai savarankiskesnes nei bet kurios salies federaciniai vienetai. Patys britai save priskiria unitarinei valstybei, taciau apsciai saltiniu, kur Jungtine Karalyste yra nurodoma kaip federacine. Taigi tenka sutikti, kad tokiu dviprasmisku klausimu reikia vengti. Taciau, atidziau isiskaicius i uzduoti, tenka pastebeti, kad ir pati uzduotis suformuluota ne visiskai teisingai. Atsizvelgiant i tai, kad atsakymuose yra skirtingoms grupems priklausanciu saliu, formuluoteje greiciausiai turejo buti zodelis „tik”: Kurioje eilutėje išvardytos TIK unitarinės valstybės?

  3. o kur butų galima pasitikrinti atsakymus?

  4. Kur galima gauti atsakymus?

  5. Laba diena kaip butu galima atsiusti sita egzamino pavyzdi ir issipspresti? ir kur galima rasti atsakymus egzamino?

  6. O kur būtų galima gauti atsakymus?

  7. Jo devintas klausimas suformuluotas truputį klaidingai…

  8. Kol kas per daug panikos. Pati užduotis dar nepatvirtinta. Kai visakas bus sutvarkyta atsiras ir atsakymai. Visa tai tvarkymo procese, todėl per anksti paskelbta.

  9. Kol užduotys nepatvirtintos, norėčiau, kad atkreiptumėte dėmesį į šiuos mano pastebėjimus.
    9 užduoties vieną netikslumą jau daugelis pastebėjo, tačiau turi būti Jungtinė Karalystė, o ne Didžioji Britanija. Rašydami Didžioji Britanija neigiame Šiaurės Airijos priklausymą valstybei.
    Yra ir daugiau netikslių formuluočių.
    1 užduotis. Sudarytojai, turbūt, norės atsakymo D, tačiau santykinis aukštis nepasikeis (B), o pasikeis tik absoliutusis (D), todėl reiktų tikslinti klausimo formuluotę.
    18 užduotyje „elektrinė“ reiktų keisti į „jėgainė“.
    21.2 teoriškai klaidinanti klausimo formuluotė. Kryptis negali būti nei „iki“, nei „tarp“ (kaip buvo šių metų egzamino užduotyje).
    22.2 užduotis. Pagal klausimo formuluotę ir skaičiaus 2 vietą moksleivis atsakytų, kad žemyninė, tačiau Pietų Amerikos litosferos plokštę sudaro ir žemyninė, ir vandenyninė Žemės pluta.
    30.2 užduotis. Pagal klausimo formuluotę X reiktų žymėti sausumoje, nes prašoma pažymėti teritoriją Vakarų Europoje. Jei norima, kad būtų pažymėta Šiaurės jūra, reikia taisyti klausimo formuluotę.
    30.6 užduotis. Šioje užduotyje, manau, kad reiktų rašyti „Didžiosios Britanijos salą ir Prancūziją“.
    31 užduoties klausimuose „elektrinė“ reiktų keisti į „jėgainė“.
    32.4 Yra perdirbimo pramonė, o ne apdirbamoji. Apdirbti galima įvairiai … 🙂

    Užduočių sudarytojams linkiu įžvalgumo ir kuo didžiausios sėkmės.

  10. B lygio klausimai tai nelabai kuo skiriasi nuo 2 metu pries kai laikiau 🙂

  11. Sveiki, kur planuojate studijuoti islaike geografijos egza?

  12. kada bus atsakymai siu klausimu??

Rašyti komentarą